Így lett október negyedike az állatok világnapja

2020. október 4.

Hírek

Egy német írónak köszönhető az, hogy ma minden figyelem az állatokra szegeződik. Az Állatok Világnapjának ötletét Heinrich Zimmermann német író és a Mensch und Hund (Ember és Kutya) magazin szerkesztője vetette fel, aki elsőként állt az állatvédelem pártjára publicista ként.

Íme az ember négy legdurvább hétköznapi állatsága

2016. október 4.

Hírek

Október 4. az Állatok Világnapja. Az állattartás színvonala 2016-ban Magyarországon sokkal jobb, mint évekkel korábban. A környezettudatossághoz, a hobbicélú állatok és a gazdasági haszonállatok kapcsán is egyre több ismeretanyagot alkalmaz az ember. DE!

Több alázatot és tiszteletet az állatoknak

2015. október 4.

Hírek

Október 4. az Állatok Világnapja. Magyarországon házi kedvencekből sokkal többet szaporítanak a meggondolatlan emberek, mint amennyire a felelős állattartó lakosság igényt tart. A gazdasági és élelmezési célú állatokat is sok esetben kizsákmányolja az ember. Évente több tízezer kísérleti célú állat pusztul el az emberek jólétéért.

Szem előtt a nem szem előtt lévő veszélyeztetett fajok

2015. október 2.

Hírek

Szajga, csiru, és sorstársaik. Október 4 az Állatok Világnapja, -mely alkalmából a WWF a kevésbé “szem előtt lévő” veszélyeztetett fajokra, fajcsoportokra hívja fel a figyelmet, és a természetes élőhelyeket fenyegető emberi tevékenységek megfékezésére szólít fel.

Október 4. Az Állatok Világnapja

2013. október 4.

Hírek

Az Állatok Világnapján beszélnünk kell arról, hogy a természet és a környezet élővilágát az ember messzemenőkig kizsákmányolja. A gazdasági és a kedvtelési célú állatokat, a természetben élő állatokat az ember egy kis odafigyeléssel kevesebb szenvedés mellett használhatja fel. A környezettudatosság gyakorlása és a felelős állattartás így rendkívül fontos tényező a mindennapokban!

Program a menhelyi kutyák ivartalanításáért

2013. október 04.

Helyszín: Budapest, István utca 2.

Sajtótájékoztatók

A Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara az Állatok Világnapja alkalmából meghívja Önöket a „Program a menhelyi kutyák ivartalanításáért” megállapodás aláírása alkalmából szervezett sajtótájékoztatóra.

Egy nap az állatokért

2012. október 4.

Hírek

Állatrendőrség megalakításáért küzdenek az Állatvédők Október 4-én az Állatok Világnapját ünnepeljük. Az 1931 óta megrendezett világnap célja felhívni a figyelmet a vadon élő állatok, valamint a házi- és haszonállatok fontosságára. De vajon tisztában vagyunk-e az egyes állatfajok jelentőségével?

Felvonulás és megemlékezés az Állatok Világnapján

2011. október 02.

Helyszín: Budapest

Programok

A Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség az idén is megrendezi hagyományos felvonulását az Állatok Világnapja alkalmából október 2-án, vasárnap. A felvonuláson a NOÉ Állatotthon hagyományosan nagy létszámmal képviselteti magát, valamint a felvonulás biztonságáról is gondoskodik. A gyülekezés 10 órakor lesz az V. kerület, Bazilika melletti parkolóban, és a felvonulás a szokásos útvonalon tart a Hősök… Tovább »