Így (is) veri át Ferencvárost Orbán és a NER polip az atlétikai stadionnal

2021. január 23.

Hírek

Az atlétikai stadion (most) 204 milliárdba kerül, de a vb idejére mobilvécéket állítanak. Az ellenzéki vezetésű IX. kerület évente legkevesebb egymilliárd forinttól esik el egy kormányrendelet-módosítás értelmében. A fákat kiirtják, a Mészáros család zsebei dagadnak.

Ezer fa pusztulásával épül Orbán (láz)álom atlétikai stadionja

2021. január 21.

Hírek

A most nettó 150 milliárdért épülő új budapesti atlétikai stadion, és a hozzá tartozó kiegészítő projektelemek miatt ezer fát vágnak ki. A stadion Duna-parti telkére a kivágottak helyett 327 fát ültetnek, a kötelező fapótlás nagy részét pénzzel váltják ki a beruházók: 1332 fa ültetése helyett 106 millió forintot fizetnek.

Párbeszéd is, meg nem is, közösségi tervezés is, meg nem is, stadion is, meg …

2020. augusztus 1.

Hírek

A civilek további párbeszédet szeretnének, a polgármester szerint elkésett politikai projekt a civilek akciója, a tervező pedig a közösségi tervezést emlegette, hogy a lakosok bevonódjanak az utolsó tervezési fázisba, és kiválasszák például, hogy milyenek legyen a stadion mellett húzódó mászófal kapaszkodói, vagy zeolittal, fűvel, netán mulccsal borított területen futkározzanak a kutyák a futtatóban. A StadiOFF… Tovább »

Oda az atlétikai stadion támogatása

2020. július 30.

Hírek

Ma délután 15.00-tól tartanak önkormányzati közmeghallgatást Ferencvárosban a Bakáts téren a polgármesteri hivatalban a Duna partra tervezett szabadidő központnak álcázott, valójában gigantikus stadion ügyében. A közmeghallgatást kikényszerítő StadiOFF csoport kíváncsi volt a helyi politikusok, és az érintett parlamenti képviselők véleményére. A Levegő Munkacsoport is tiltakozik a stadion ellen.

KÖZMEGHALLGATÁS a Duna-parton épülő atlétikai stadion ügyében. 

2020. július 30.

Helyszín: Budapest, Bakáts tér 14.

Sajtótájékoztatók

GYERTEK EL!!! mert ez az első (és sajnos lehet, hogy az utolsó) alkalom arra, hogy feltegyétek kérdéseiteket, elmondjátok véleményetek, kifejezzétek elégedetlenségetek az atlétikai stadionba kapcsolatban.

Stadionstopból Zöld Park

2020. július 20.

Hírek

Hamarosan elkezdik építeni, de még rengeteg a kérdés a ferencvárosi atlétikai stadion körül. Ferencvárosi civilek egy csoportja közmeghallgatást kezdeményezett, hogy kiderítsék, pontosan mi fog épülni a kerületben a Duna-parton.

Természetvédelmi szempontok az atlétikai stadion megépüléséhez

2020. július 11.

Hírek

Az Atlétikai Stadion beruházásához kapcsolódó környezetvédelmi hatástanulmányt lassan egy éve elkészítették a Nógrád Megyei Kormányhivatalban. Arról azonban senki nem beszélt, hogy ennek a nagy volumenű sportberuházásnak milyen környezeti hatásai lesznek, tekintettel arra, hogy az jelentős mértékben NATURA 2000-es területet érint. Az, hogy az Atlétikai Stadionnal érintett beruházási terület NATURA 2000 besorolás alatt áll tulajdonképpen azt jelenti, hogy kiemelt jelentőségű… Tovább »