Tekintélyes kiterjedésű vízborítás várja a madarakat a Kis-Sárréten

2024. február 2.

Hírek

Mint közismert, február 2-a, a Vizes Élőhelyek Világnapja. 1971-ben, ezen a napon írták alá a Ramsari Egyezményt, mely a vizes élőhelyek és a madárvilág védelméről szól. A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületét járva, néhány helyen már a közútról is jól látszik, hogy egyre nagyobb kiterjedésű vízállások találhatók a tájban.

IX. Bihari Táj Napja – 2023. május 20.

2023. május 20. - 2023. május 20.

Helyszín: Biharugra

Programok

Május 20-án, a IX. Bihari Táj Napján a látogatók a Kis-Sárrét természeti értékeivel ismerkedhetnek meg.

Több tízezer vadlúd pihenőhelye most a Kis-Sárrét

2023. január 4.

Hírek

Az elmúlt hetekben folyamatosan nőtt az északról érkező vadludak száma a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. Fő pihenő- és éjszakázóhelyük szokás szerint a Biharugrai- és Begécsi-halastavak, valamint a környező mocsarak, és vizes élőhely-rekonstrukciók.

Fekete sasok a Biharugrai-halastavaknál

2015. november 12.

Hírek

Október eleje óta többször is megfigyeltek két fekete sast a Biharugrai-halastavaknál. Magyarországon ez a madár rendkívül ritkán jelenik meg, legfeljebb 8-10 példány tölti itt a hideg hónapokat.

Különleges madárles Biharugrán

2012. július 14.

Hírek

Új madárles épült a biharugrai madárvártán, a 3,5 hektáros tó mellett, a tájhoz illeszkedő faépítményt a Debreceni Egyetem építész hallgatói tervezték és készítették. A látogatók mától innen is megismerhetik a ramsari vizes élőhely egyedi vízi világát.