Egyen almapoharat – ehető edények a fenntarthatóságért

2019. július 20.

Hírek

A Szamarai Állami Műszaki Egyetem biotechnológusai ehető élelemből előállított film fejlesztését kezdték meg, amelynek segítségével csökkenteni lehetne a hagyományos műanyag csomagolásból keletkező hulladék mennyiségét.

Kinek a legédesebb a csokoládé?

2016. október 3.

Hírek

Az általunk elfogyasztott ételek és italok előállítása és értékesítése világszerte milliárdos hasznot hoz. Az élelem termelője vagy gyártója teljesen elszakadt mára a fogyasztótól. A piacot a nagyobb mennyiségben termelő vállalatok és az üzletláncok tartják ellenőrzésük alatt, és ők kapják a bevételek legnagyobb részét. Nincs ez másként a csokoládé esetében sem.

Gyakorlati biogazdálkodás 2.

Kiadványok

A második kötetet, az előzőhöz hasonlóan, a biotermesztés területén sikeresen tevékenykedő biogazdák írták. Röviden összefoglalják gyakorlati tapasztalataikat, amelyeket saját fényképeikkel illusztrálnak. Így könnyű tanulni belőle kezdőnek, gyakorlottnak egyaránt. Bioállattartás (kecske, mangalica, tyúk, gyöngytyúk, méh), kemenceépítés és -használat, ökoszabályrendszer.

Ökológiai termékversenyre és ökológiai termék-kiállításra – felhívás

2013. október 16. - 2013. november 18.

Helyszín: országos pályázat

Programok

Az idén 26. alkalommal megrendezésre kerülő Biokultúra Tudományos Napon, hagyományainkhoz híven, a szakmai előadások mellett kiállítás is várja az érdeklődőket, illetve itt kerülnek átadásra az Év Bioterméke díjak. A termékversenyre és kiállításra egyaránt november 18-ig lehet jelentkezni Gelencsér Margitnál (1061 Budapest, Anker köz 2-4. III/4., tel/fax: 06-1/214-7005, 06-1/214-7006, gelencser@biokultura.org.) A kiállítói asztal igénylés november 27-ig… Tovább »