Hírek
A műanyagiparban használatos, hormonmoduláns hatású biszfenolok előfordulása csökkent az élelmiszerekben, de a ftalátoké növekedett. Mindez a csomagolástechnológia súlyos válságát jelenti. Nem elég, hogy a mikroműanyagok előfordulása növekedik a környezetünkben, de a ftalátokkal rendesen be is vásárolunk az egészségünk rovására.
Hírek
A Szamarai Állami Műszaki Egyetem biotechnológusai ehető élelemből előállított film fejlesztését kezdték meg, amelynek segítségével csökkenteni lehetne a hagyományos műanyag csomagolásból keletkező hulladék mennyiségét.
Hírek
Az általunk elfogyasztott ételek és italok előállítása és értékesítése világszerte milliárdos hasznot hoz. Az élelem termelője vagy gyártója teljesen elszakadt mára a fogyasztótól. A piacot a nagyobb mennyiségben termelő vállalatok és az üzletláncok tartják ellenőrzésük alatt, és ők kapják a bevételek legnagyobb részét. Nincs ez másként a csokoládé esetében sem.
Kiadványok
A második kötetet, az előzőhöz hasonlóan, a biotermesztés területén sikeresen tevékenykedő biogazdák írták. Röviden összefoglalják gyakorlati tapasztalataikat, amelyeket saját fényképeikkel illusztrálnak. Így könnyű tanulni belőle kezdőnek, gyakorlottnak egyaránt. Bioállattartás (kecske, mangalica, tyúk, gyöngytyúk, méh), kemenceépítés és -használat, ökoszabályrendszer.
Programok
Az idén 26. alkalommal megrendezésre kerülő Biokultúra Tudományos Napon, hagyományainkhoz híven, a szakmai előadások mellett kiállítás is várja az érdeklődőket, illetve itt kerülnek átadásra az Év Bioterméke díjak. A termékversenyre és kiállításra egyaránt november 18-ig lehet jelentkezni Gelencsér Margitnál (1061 Budapest, Anker köz 2-4. III/4., tel/fax: 06-1/214-7005, 06-1/214-7006, gelencser@biokultura.org.) A kiállítói asztal igénylés november 27-ig… Tovább »