Hírek
Miért kell lehűteni és sokáig kevergetni a cukorszirupot, amikor otthon készítjük el a szaloncukrot? Mi történik a színezőanyagokkal és az ízesítéssel főzés közben? Miért fontos a csokoládéborítás? A Laboratorium.hu karácsonyi cikkében ezekre a kérdésekre ad tudományos választ. Figyelem! A szaloncukrok szeretnek titokban a csomagolásból eltűnni netezés közben is!
Hírek
A Rocher-Raffaello golyóknak csak 58 százaléka ehető, mert majdnem a felét a csomagolás teszi ki. A Which? brit fogyasztóvédelmi szervezet felmérte, hogy a szigetországban kapható legnépszerűbb, karácsonyi ajándéknak is gyakran vásárolt édességek csomagolása mennyire környezetbarát.
Hírek
A csokoládé karbonlábnyomát és az édesség más környezeti hatásait vizsgálták a Manchesteri Egyetem kutatói, felmérve az összetevők, a gyártási folyamat, a csomagolás, a szállítás és a keletkező hulladék környezeti hatásait.
Hírek
A kutyák ugyan szeretik a csoki ízét, de kis mennyiségben is megbetegítheti őket – figyelmeztettek a szakemberek egy új tanulmányban. Karácsonykor négyszer gyakoribb a családban élő kutyáknál a csokoládémérgezés, mint az év más időszakaiban.
Hírek
Jól ismert tény, hogy a fák növekedésük közben szén-dioxidot kötnek meg, átlagosan 10 kg-ot évente. A 9 éves Felixnek akadt egy ötlete: amíg a felnőttek beszélnek és beszélnek a klímatárgyalásokon, ő inkább azonnali faültetésbe kezd, hogy megtisztítsa a légkört a felesleges szén-dioxidtól. Kezdeményezése mára világméretű mozgalommá nőtte ki magát, több mint 63 000 gyerektársát mozgósítva… Tovább »
Hírek
A világ kakaótermésének közel háromnegyedét adó Nyugat-Afrikában eltűnnek az őserdők, az ültetvényeken virágzik a gyerekmunka. De a csoki iránti kereslet nő.
Hírek
Tavaly több mint 700 tonna húsvéti csokoládéfigurát vásároltunk. Húsvét előtt a Magyar Természetvédők Szövetsége megvizsgálta a nagyobb áruházláncok polcait, hogy milyen csokinyuszik várják majd a locsolókat idén. Sajnos a vásárolt 14 csokinyúl közül mindössze 4 rendelkezett olyan tanúsítvánnyal, amely igazolja, hogy a termék előállítása során valamilyen ökológiai vagy szociális szempontot figyelembe vettek.
Hírek
Az általunk elfogyasztott ételek és italok előállítása és értékesítése világszerte milliárdos hasznot hoz. Az élelem termelője vagy gyártója teljesen elszakadt mára a fogyasztótól. A piacot a nagyobb mennyiségben termelő vállalatok és az üzletláncok tartják ellenőrzésük alatt, és ők kapják a bevételek legnagyobb részét. Nincs ez másként a csokoládé esetében sem.
Hírek
Emelkedik a csokoládé ára, sőt újra luxuscikké válhat a klímaváltozás következtében – állapították meg a ghánai kakaóültetvények jövőjét is elemző tanulmány szerzői.