Hirdetés

A Rocher-Raffaello golyóknak csak 58 százaléka ehető, mert majdnem a felét a csomagolás teszi ki. A Which? brit fogyasztóvédelmi szervezet felmérte, hogy a szigetországban kapható legnépszerűbb, karácsonyi ajándéknak is gyakran vásárolt édességek csomagolása mennyire környezetbarát.

A G7 gazdasági híroldal által ismertetett  listán számos olyan termék szerepel, amelyet Magyarországon nem lehet kapni, ezért ilyen szempontból nem is mérvadó a magyar vásárlók számára, ugyanakkor figyelemre méltó lehet, hogy a nálunk is kedvelt Ferrero golyók egy bizonyos csomagolásban kiugróan rosszul teljesítettek, és messze a legrosszabb adatokkal végeztek a kétes dicsőséglista élén.

A 32 darabos, átlátszó műanyag dobozba tett, de természetesen egyenként is becsomagolt golyóösszeállításról van szó, amelynek tömege összesen 642 gramm. Maguk a golyók azonban a Which? mérése szerint csak 359 grammot tesznek ki, vagyis a csomagolás viszi el a kiszerelés 42,4 százalékát.

Ez önmagában is rossz eredmény, de még rosszabb, hogy ennek a csomagolásnak csak mindössze 11 százaléka könnyen újrahasznosítható. Hogy ez mennyire durván rossz arány, azt az is jelzi, hogy a tesztbe bevont további 12, hasonló kivitelű terméknél 96 és 71 százalék között mozgott a mutató.
A 11 százalékos Ferrero édesség után tehát a második legrosszabb eredmény 71 százalékos volt.
 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás