Traktorokkal tüntettek a Brandenburgi kapunál

2023. december 19.

Hírek

A gazdák az ellen tiltakoznak, hogy a német kormány környezetvédelmi okokra hivatkozva akarja megszüntetni a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj szubvencióját.

Orbánék is ellenzik a károsanyag-kibocsátását csökkentő uniós kezdeményezést

2023. május 26.

Hírek

Magyarország is csatlakozott a járművek károsanyag-kibocsátását csökkentő uniós kezdeményezés ellenzőihez. Rajtunk kívül még 7 tagállam, pl. Franciaország és Olaszország is az ellenzők között van. Az Euro 7 nevű kezdeményezés 2025-től szigorítaná a járművek szennyezőanyag-kibocsátási határértékeit, a 8 uniós tagállam kormánya azonban úgy véli, ehelyett inkább a nulla károsanyag-kibocsátású járművek fejlesztésébe kellene már befektetni.

Bezuhant a hazai üzemanyagfogyasztás

2023. április 21.

Hírek

Bár az első negyed év során a márkás hazai kutak forgalma soha nem látott mértékben, közel ötödével esett, ez csak a 2021 végén bevezetett, még ennél is nagyobb ugrást hozó hatósági árrendszer tavaly év végi megszűntetésének hatása.

Keményen lobbizik a német autóipar

2023. március 3.

Hírek

Németország kérésére az Európai Unió Tanácsa elhalasztotta az új gyártmányú benzin- vagy dízelmotoros autók értékesítésének 2035-től való betiltásáról szóló végszavazást − tájékoztatott ma az uniós tanács elnökségét januártól fél éven át betöltő Svédország illetékes diplomatája.

Ki dönti el az utolsó 100 millió benzines és dízel autó sorsát az EU-ban?

2021. november 2.

Hírek

Idő kérdése, hogy mikor vágja zsebre a slusszkulcsát az utolsó Európában eladott új, belső égésű motorral hajtott gépjármű boldog tulajdonosa. Sajnos ez idő alatt még jóval több mint százmillió ilyen autót adnak el Európában. Minél jobban sikerül visszafogni a szennyezést, annál kevesebben kapnak tőle valamilyen halálos kórt.

Most elfogyott az AdBlue. Megáll minden?

2021. október 23.

Hírek

Az AdBlue az az adalék, ami nélkül a modern dízelautók, furgonok és kamionok nem mennek. Ez alakítja át az ártalmas nitrogén-oxidot vízgőzzé és nitrogénné, így mérsékelve a dízelek károsanyag kibocsátását, enélkül ezek képtelenek teljesíteni a rájuk vonatkozó emissziós előírást. Ha az AdBlue kifogy – ezt ugyanúgy tankolni kell, mint az üzemanyagot, és van egy külön… Tovább »