Május 31 Dohányzásmentes Világnap. Ne törd össze a szíved!

2018. május 31.

Hírek

Még mindig nincs eléggé a köztudatban – a dohányzás a szívbetegségek és a stroke vezető oka Magyarországon. A dohányosok körében 2-4-szer nagyobb a szívkoszorúér-megbetegedések és az agyvérzés kialakulásának valószínűsége, mint a nemdohányzóknál, a passzív dohányos felnőttek esetében pedig 25-30%-kal magasabb ez a kockázat.

Elnyomatnák a csikket a francia filmekben

2017. november 22.

Hírek

A dohányzás visszaszorítását célzó tervei között a francia filmekben is megtiltaná a dohányzást a francia egészségügyi miniszter. A hatvanas évek francia újhullámos filmjeiben még teljesen természetes volt a dohányzás, Jean-Paul Belmondo szájának sarkában is folyton ott lógott a cigi a korszak egyik nagy klasszikusában, a Kifulladásig című drámában.

Annyi a pekingi zugbagósoknak

2015. június 1.

Hírek

Mától tilos a dohányzás a kínai főváros nyilvános beltéri helyein, éttermekben, hivatalokban, tömegközlekedési eszközökön és néhány külső közterületen is. Június elsejével életbe lépett Kína eddig legszigorúbb dohányzásellenes rendelkezése. Kína a világ legnagyobb dohánytermelője és fogyasztója.

Illegális az elektromos cigi?

2012. március 6.

Hírek

A legújabb vizsgálatok is kimutattak az egészségre ismerten káros anyagokat az elektromos cigaretták összetevői között – közölte az egészségügyi államtitkárság. A jelenleg boltokban, aluljárókban kapható termékek minősége és megbízhatósága az esetek többségében nem garantált.

Kibulizták a kaszinók dohányzását

2011. december 31.

Hírek

Tegnap, két nappal a hatályba lépése előtt az Országgyűlés változtatott azon a jogszabályon, amely január 1-jétől lényegében minden zárt légterű helyen megtiltja a dohányzást. A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvénybe egy zárószavazás előtti módosító indítvány elfogadásával beemelt enyhítés alapján a játékkaszinókban is lehet rá lehet gyújtani anélkül, hogy dohányzóhelyet jelölnének ki.

Füstmentes taxik Bécsben

2011. december 31.

Hírek

2012 január 1-től tilos a dohányzás a bécsi taxikban. Hogy a városlakók ne csak a járműveken belül, hanem az utcákon is jobb levegőt szívhassanak, Bécs hosszútávon már csak kisebb károsanyag-kibocsátású ökotaxiknak ad majd engedélyt.

Füstmentes MÁV

2011. december 16.

Hírek

Januártól a MÁV teljes területén tilos lesz a dohányzás, azaz a pályaudvarokon, a vasútállomásokon, a megállóhelyeken és azok peronjain, valamint az összes személyszállító vonaton – közölte ma a vasúttársaság.