Dunai kerékpáros híd épül a Szigetközben

2023. március 17.

Hírek

Megkezdődtek a kivitelezési munkák a magyarországi Dunakiliti és a szlovákiai Doborgaz közötti hídon, amelyet átadása után kerékpárosok, gyalogosok, a mentőszolgálat és a fenntartási munkálatokat végző gépkocsik használhatnak. A döntően EU-s finanszírozású híd a tervek szerint jövőre készülhet el.

A Bős-Nagymaros ügy

2017. január 21.

Hírek

A rendszerváltás óta a Bős-Nagymaros ügy lezáratlan, a politikai pártok az ügyet tabuként kezelik, szőnyeg alá söprik. Pedig érdemes lenne végre tisztázni a vitatott kérdéseket, hiszen ez az ügy hatalmas gazdasági kárt okozott a rendszerváltás idején, és a következményeket a mai napig nem hevertük ki.

Lesz-e ír a papírtigris harapására?

2012. december 29.

Hírek

Megvalósult az, ami példátlannak számít: a Duna érintett hazai vidékén világnézettől, pártállástól, ideológiai elkötelezettségtől függetlenül mindenki összefogott annak érdekében, hogy végre megoldás szülessen az Öreg-Duna-meder, valamint a győri Mosoni-Duna-szakasz vízgazdálkodására. Illés Zoltán politikai haszonszerzéssel vádolja a kezdeményezőket.

Vizet a Dunába! – Konferencia a Duna elterelésének 20. évfordulóján

2012. október 13.

Hírek

A Duna elterelésének 20. évfordulója alkalmából rendezett tanácskozáson az egybegyűltek felidézték a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer Dunakilitit érintő beruházását, és a beruházás leállítását követő történéseket. A Szigetközben élők úgy gondolják, hogy van megoldás a térség vízgazdálkodási gondjaira.