Hírek
Mi a helyzet az E-számokkal? Mindegyik étel, amelyben van ilyen: káros, rossz? Vagy csak pánikhangulatot keltenek az álhírekkel, kihasználva, hogy az emberek általában nem jártasak a kémiában? A Laboratorium.hu szakmai szemmel ad választ a mindannyiunkat nyugtalanító kérdésekre…
Hírek
Mik is azok az E-számok? Valóban ezzel mérgez bennünket az élelmiszeripar? Csak mesterséges anyagoknak lehet E-száma? Mit érdemes néznünk az élelmiszerek csomagolásán? Egy közérthető videó a rengeteg kételyt övező adalékanyagok titkairól.
Hírek
Az élelmiszer-adalékokat illetően folyamatos a vita az élelmiszer-biztonság területén. Toxikológiai szempontból a legbizonytalanabb ismeretanyagú területbe pillantunk bele. A feljegyzések között a tartósítószerek közül a szulfitokat és a benzoesav-származékokat, míg színezékek közül az azofestékeket emelhetjük ki, melyek allergizáló hatásai bizonyítottak. Termékek közül az aszalt gyümölcsök (sárgabarack, mazsola), amit Törökország és Üzbegisztán szállít.
Hírek
Szerte a világon és Magyarországon is már több mint másfél évtizede hirdetnek egy napos fogyasztói böjtöt november utolsó péntekjén környezetvédő és fogyasztáskritikus szervezetek. Idén erre a napra begyűrűzött az amerikai BLACK FRIDAY vásárlói őrület.
Hírek
E-számok: tényleg a sátán találmányai ezek az élelmiszer adalékok? Sajnálattal kell közölnöm minden leleplezést váró olvasóval, hogy ezek egyáltalán nem a sátán találmányai, sőt legalább harmadukat évszázadok óta használják, ráadásul a durvább részüket.