Az EU Ökocímke háttérbe szoríthatja a zöldre festést

2023. október 14.

Hírek

Jelentősen nőtt az Ökocímke (EU Ecolabel) ismertsége az elmúlt 5 évben a magyar fogyasztók körében, derül ki a Tudatos Vásárlók Egyesületének friss kutatási adataiból. Itthon 32% ismerik a minősítést, míg az Európai Uniós átlag 30% körül mozog. Terjed a zöld takarítás, de a zöldre festés is.

Tesztek bizonyítják a hiteles környezetbarát termékek hatékony tisztítását

2021. március 22.

Hírek

Gyenge, tovább tart vele a takarítás, és még ráadásul drága is – így vélekedik a hazai lakosság a környezetbarát tisztítószerekről. Hogy ez csak városi legenda, azt a Tudatos Vásárlók Egyesülete labortesztjei bizonyítják, amelyben több mint 60 mosópor, folyékony mosószer és kézi mosogatószer tisztítási hatékonyságát vizsgálták. A lista élén, a leghatékonyabb szerek között ökocímkés termékek szerepeltek,… Tovább »

Környezettudatosság a higiéniai területeken

2019. május 22.

Hírek

Napjainkban egyre több figyelmet fordítunk a környezettudatosságra. A háztartási hulladékot igyekszünk szelektíven gyűjteni, és bizonyos cégek már ezek újrahasznosításával dolgoznak. Vásárolhatunk műanyagból készült ruházati termékeket, de mi magunk is ötletes dekorációkat készíthetünk hulladékokból.