A menzákon több tízezer tonna élelmiszer-hulladék keletkezik évente Magyarországon. Ez a rettenetes élelmiszer-pazarlás hatással van az élővilágra és a klímára is, hiszen emiatt többet kell termelni és feleslegesen megsemmisíteni, így rengeteg energiát és erőforrást pazarlunk el. A Maradékmentes Március keretében a gyerekek több iskolában is mérik a menzás maradékot és más lépésekkel is igyekeznek csökkenteni…
élelmiszertakarékosság
Ökomenza az AKG-ban
Budapesten az AKG általános iskolájában a büfében nincsenek agyoncsomagolt termékek, a konyhán igyekeznek hazai, szezonális ökoalapanyagokat használni, helyben, frissen és jókat főznek, és tényleg odafigyelnek a gyerekek visszajelzéseire, így kevesebb az élelmiszerhulladék.
Pazarlásra semmi sem jut – Bécs üzemi konyhái az élelmiszerpazarlás ellen
Az élelmezési világnap alkalmából egy héten át az élelmiszerek megbecsülésére hívják fel a figyelmet mintegy hatvan üzemi nagykonyhán Bécsben. Az élelmiszerhulladék csökkentéséhez ugyanis a vendégek együttműködésére is szükség van.
Kampányt indított a SPAR az élelmiszerpazarlás ellen
A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is a takarékosabb és gazdaságosabb élelmiszer felhasználásra buzdítja a vásárlókat.
Jó érzékekkel az élelmiszerpazarlás ellen
Még mindig túl sok élelmiszer landol a bécsi kukákban. A Wiener Tafel (bécsi élelmiszerbank) egy új eszközzel vette fel a harcot a pazarlás ellen. A „Wiener Tafel-Sensorik Labor” projektben 12 – 16 év közötti fiatalokat tanítanak meg arra, hogy hogyan ismerjék fel, hogy egy élelmiszer valóban kidobásra van-e ítélve, vagy még menthető. A 10 részes…