Technikai segítségnyújtásra pályázhatnak év végéig az induló hazai energiaközösségek

2022. december 2.

Hírek

Az Európai Bizottság 2 kezdeményezése kínál szakmai támogatást a városi, illetve a vidéki energiaközösségek számára, amelyek fontos szerepet játszhatnak helyi megújuló energia beruházások létrehozásában. Az állampolgárok, helyi önkormányzatok és kisvállalkozások közösségbe szerveződve, kiszolgáltatott fogyasztóból az energiapiac új szereplőivé válva elősegítik a biztonságos és tiszta energiaellátásra való átállást, az így létrejövő megtakarítás, haszon pedig a helyi… Tovább »

Megújuló energia és biogáz erőművek épülnek hazánkban

2022. november 23.

Hírek

2022. november 17-én Budapesten zajlott a Duna-régió 10 országán átívelő új zöld- energia projekt, a DanuP-2-Gas zárókonferenciája. Ennek keretében az új erőművek a nagyobb energiabiztonság megteremtését, valamint az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgálják.

Miért a napelemes környezettudatos, vagy afelé törekvő családokat szívatja a kormány? HMKE hibernáció = energetikai armageddon?

2022. október 17.

Hírek

A kormány szerint a hálózat ennyi, napelem által termelt energiát NEM TUD BEFOGADNI, ezért a betáplálás lehetőségét felfüggesztik – ez a jövőben napelemet telepítőkre és azokra vonatkozik, akik nem adtak be igényt. Ők a jövőben közvetlenül a saját háztartásukban használhatják fel az energiát, nem kell hozzá a szolgáltató engedélye, de akkumulátor igen- így nem éri… Tovább »

Háruljanak el az akadályok az energiaközösségek elől!

2022. október 6.

Hírek

Közeledik a fűtési szezon, amit a lakosságtól kezdve az önkormányzatokon, különböző intézményeken át a cégekig, üzletekig, gyárakig mindenki egy újfajta aggodalommal vár. Ki tudom-e fizetni a rezsi számláimat, vagy lesz-e egyáltalán áram, gáz, vagy akár tűzifa? Az éghajlati válságról közben egyre kevesebbet beszélünk, nemhogy foglalkoznánk vele.

Az energiaközösségek jelenthetik a kiutat az energiaválságból?

2022. július 25.

Hírek

Fontos szerepet kaphatnak az immár Magyarországon is szaporodó energiaközösségek nem csak a zöld átállásban, hanem a fosszilis energiahordozóktól való függetlenedésben is. Azonban, hogy pontosan mekkora lesz ez a szerep, arról megoszlanak a vélemények. Megalakult a MERSZ, azaz a Magyar Energiaközösségek és Rugalmassági Szolgáltatók Szövetsége. 

Ismét EnergiaKözösségek verseny indul

2021. október 01. - 2021. október 08.

Helyszín: országos pályázat

Programok

A GreenDependent jubileumi 10. alakommal indítja újra az EnergiaKözösségek c. családi-háztartási energiamegtakarítási versenyét idén ősszel.  Idén abban az örömben is részesültünk, hogy az EU Fenntartható Energia Díjának döntőjébe is bekerültünk programunkkal.

Mi kell a hazai energiaközösségeknek?

2021. szeptember 1.

Hírek

Az energiaátmenet során megkerülhetetlen az energiarendszer radikális átalakítása. Nem várhatunk arra, hogy energetikai nagyvállalatok beruházásai teremtsenek zöld energiarendszert: a klímasemlegességet csak hétköznapi emberek, önkormányzatok, közintézmények és egyszerű gazdasági vállalkozások bevonásával érhetjük el.

Új modell: energiaközösség Nápolyban

2021. május 13.

Hírek

A zöld energia a társadalmi megújulás egyik fő eleme az olasz miniszterelnök, Mario Draghi és kormánya helyreállítási terveiben. A koncepció már működik egy Nápoly külvárosában lévő oktatási intézményben. Az iskola tetején lévő napelemek ingyenes energiát nyújtanak a környéken élő, úgynevezett „energiaközösséget” alkotó 40 szegény család számára.