A környezetgyilkos spanyol eper. Ezért is vegyél hazait!

2023. április 17.

Hírek

Ezekben a hetekben a szupermarketek már tele vannak spanyol eperrel. A legtöbbjük Huelva vagy Sevilla tartományból származik, ahol az epertermelés tönkreteszi az egyik legfontosabb spanyol természetvédelmi területet, a  Doñana Nemzeti Parkot – mely egy nagy diverzitású különleges vizes terület.

Szarvasbőgés a nappalidban – itt a WWF első hazai természethang albuma

2021. december 2.

Hírek

Mindannyian szeretjük hallgatni a tenger hullámzását és a trópusi esőerdők élővilágát, amit már az interneten keresztül is bárhol, bármikor el lehet érni. De mennyire ismered a téged körülvevő természet hangjait? Az idén 30 éves WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió együttműködésének köszönhetően mostantól kétszázéves magyar fák susogását, rejtőzködő madaraink énekét, hazai folyóink csobogását… Tovább »

A legjobb epres jégkrémnek is csak a negyede gyümölcs

2018. július 11.

Hírek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 13 gyümölcs (eper) jégkrémet tesztelt a termékcímke alapján. Vizsgálták a termékek gyümölcs- és cukortartalmát, valamint, hogy tartalmaznak-e aromát és egyéb adalékanyagot.

4 mp/eper – így dolgozik a robot gyümölcsszedő

2018. június 11.

Hírek

Önjáró kocsiból és robotkarból álló szamócaszedő robotokat fejlesztett ki egy belga startup, amellyel az egyre nagyobb méretű munkaerőhiányt igyekeznek pótolni a termelők. A robotok képesek sérülésmentesen 4 másodpercenként éjjel-nappal leszedni egy termést, miután három dimenziós látással megállapították, hogy érett-e a gyümölcs.

Melyik az egészséges eper? Kiderül az eper tesztből

2018. június 4.

Hírek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 22 különböző a hazai szupermarketekben és piacokon kapható földieper növényvédőszer-maradék tartalmát vizsgálta meg laboratóriumban. A teszt eredményei azt mutatják, hogy érdemes kivárni a szezont és inkább piacon vásárolni, ugyanis a bolti eprekben sokkal több vegyszer is lehet, mint a piaciban.