Fektessen ingatlan értéknövekedésbe!

2024. február 27.

Hírek

Szeretné elfelezni rezsiköltségét? Szeretné akár harmadával megnövelni otthona értékét? Fektessen értéknövekedésbe. A hőszigetelés gyorsabban megtérül, mint gondolná. Az energetikai korszerűsítés azonnal megnöveli otthona értékét, ami az ingatlanárak növekedésén és az energiafogyasztás csökkenésén keresztül folyamatos értéknövelést és tartós megtérülést biztosít.

Energiahatékonyság – az energiaátmenet jolly jokere

2023. december 5.

Hírek

Ha nem foglalkozunk azzal, hogy a szén-dioxid kibocsátásunk nagyjából 40 %-át adó lakóépületeinket felújítsuk, kevés rá az esély, hogy 2050-re elérjük a klímasemlegességet. Épületeink nagy része még akkor is állni fog, ezért minél inkább kellene gyorsítani a hazai épületállomány energetikai felújítását.

A RenoPont ingyen elkísér energiahatékony otthonodig

2023. szeptember 3.

Hírek

A Magyar Energiahatékonysági Intézet működteti az ingyenes egyablakos lakossági energetikai felújítási tanácsadó irodákat, emellett hiánypótló kutatásokat készít, új szakmai kapcsolatokat épít ki elismert nemzetközi és hazai szervezetekkel. Szeptember 1-jétől Horváth Áron közgazdász a MEHI új ügyvezető igazgatója. Helyzetelemzés és tervek mai podcastunkban.

A zöld otthonok irányába segít a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete

2023. február 22.

Hírek

Az elmúlt év számos fordulatot hozott, többek között az energiaárak területén is. Ma már mindenki számára kiemelten fontos, hogy tisztába kerüljön ingatlana energetikai besorolásával, a háza állapotával, és a lehetőségekkel, hogy milyen területen érdemes fejlesztenie. Országos felmérés indult a családi házak energetikai állapotáról.

Csak radikális takarékossággal kezelhető a gázválság, nem a fosszilisek további támogatásával

2022. július 14.

Hírek

A Greenpeace szerint nem kezelhető a gázválság úgy, hogy további támogatásokkal ösztönözzük a fosszilis energiaforrások felhasználását. A válságra olyan válaszokat kell adni, amelyek nem veszélyeztetik a klímacélokat. A kormány friss intézkedései, mint a földgázkitermelés növelése, az elöregedett és veszteséges Mátrai Erőmű termelésének felpörgetése ellenkezik ezekkel a célokkal.

Többségünk csak akkor vált környezetbarát fűtésre, ha az olcsóbb

2022. március 15.

Hírek

Lakásfelújítás vagy új lakás építése előtt sokakban felmerül a kérdés, hogy milyen fűtési rendszert érdemes kiépíteni. Ma már sokan nemcsak a kiépítési költségeket, hanem a környezeti terhelést is figyelembe veszik a választásnál, annál is inkább, mert világszerte egyre szigorúbb szabályok egyenesen kötelezik is erre az építtetőket.

Kampec Paks2 – bukott Orbán pávatánca

2022. február 27.

Hírek

Hogy az Ukrajna elleni orosz agresszióval a Paks2 projektnek vége, az mára a kormány számára is nyilvánvaló kell, hogy legyen. A bevezetett pénzügyi (a paksi projektet finanszírozó VEB Bank tiltólistára kerülése) és technológiai export-import korlátozások csakúgy, mint az általános geopolitikai kockázatminimalizálás jegyében az orosz együttműködések felszámolása mind politikailag, mind praktikusan megvalósíthatatlanná teszik a beruházást.

Legyen első az energiahatékonyság!

2022. február 23.

Hírek

Elszabaduló energiaárak, gázkrízis, energiabiztonság, energiapiac és energiamix – csak néhány azok közül a kulcsszavak közül, amelyek jelen véleménycikk-sorozat középpontjában állnak. A témák legtöbbje az energiaellátásról, a termelési oldalról szól, kevés figyelem irányul az energiafogyasztás csökkentésére. Magyarország energiaintenzitása 2018-ban az EU-28 átlagának 1,8-szorosa volt. 

Energetikai felújításban gondolkozik? Az állam helyett a civilek segítenek

2021. november 20.

Hírek

RenoPont néven hoztak létre szakmai és civil szervezetek egyablakos rendszerű, nonprofit szolgáltatást. Európai Uniós pályázatból azoknak segítenek vele, akik otthonuk energetikai korszerűsítését fontolgatják. Forradalmasítja a lakossági energetikai felújításokat a RenoPont.