Zsugorodik az európai erdők lombkoronája

2020. szeptember 19.

Hírek

Az európai erdők lombkoronájuk egyhatodát elveszítették az elmúlt 30 évben – állapították meg kutatók műholdas felvételek segítségével, feltérképezve a lombkoronák hézagait.

Riasztó az európai erdőségek pusztulása

2020. július 2.

Hírek

A Nature Research tanulmánya szerint Európa az elmúlt években komoly mennyiségű erdőterületet veszített el, aminek következtében folyamatosan csökken a szén-dioxid megkötő képesség, és növekedhetnek egyéb komoly veszélyeztető tényezők a klímakatasztrófa elleni küzdelem során.

A gazdagok kevésbé zabálják fel a földeket az erdők elől

2018. május 16.

Hírek

Ha növekszik egy ország gazdasága, növekszik az erdőterületeinek nagysága is – erre a következtetésre jutott egy finn tanulmány. A FAO adatai szerint a Föld erdőterületeinek mértéke 1990-től 2015-ig 3 százalékkal csökkent.

Európa erdeinek fele eltűnt

2018. január 16.

Hírek

Európa erdeinek több mint a fele eltűnt az elmúlt 6000 évben a mezőgazdasági területek iránti megnövekedett igény és a fa tüzelőanyagként való hasznosítása miatt – állapították meg a Plymouth Egyetem kutatói.

Nicsak! Találtak 467 millió hektár erdőt

2017. május 15.

Hírek

Az egyre több “Földkémlelő” műhold ellenére nehéz pontosan megállapítani, hogy mennyi erdőség is található bolygónkon. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a szakértők a közelmúltban felfedezték: 9 %-kal több területet borítanak fák, mint amire korábban számítottak.