A volt földművelési minisztert sem hagyják az út szélén

2020. február 27.

Hírek

Kormánybiztos lesz a volt földművelési miniszter. Fazekas Sándornak kell vizsgálnia a zsebszerződések visszaszorítását célzó szabályozás eredményeit. Mindezt államtitkári fizetésért, a képviselői fizetésével együtt, így már több mint 2,5 milliót fog keresni.

Fazekas Sándor megtekintésügyi minisztersége

2018. május 24.

Hírek

Ha az egyhuzamban eltöltött hivatali időt vesszük önmagában alapul, akkor a most távozott Fazekas Sándor agrárminiszter az elmúlt 150 év egyik legnagyobb formátumú alakja. E szempontból kizárólag Váncsa Jenő, a kései Kádár-kor tárcavezetője előzi meg négy és fél hónappal, a rangsorban viszont mögötte van a mezőgazdaság modernizációját a millenniumi időkben minden eszközzel segítő Darányi Ignác,… Tovább »

Fazekas nem marad agrárminiszter

2018. április 24.

Hírek

A csak megtekintésügyi miniszternek becézett hungarikum és rovarevés-ügyi szakértő Fazekas Sándor is távozik a kormányból – a következő ciklusban már nem ő lesz a földművelésügyi miniszter.

A GMO-Kerekasztal megszűnése

2018. április 2.

Hírek

A GMO-Kerekasztalt Illés Zoltán felvetése után, a tudományban dolgozók részvételével parlamenti bizottságok tanácsadására hoztam létre. A GMO-Kerekasztal élt 2005-2018 között. Darvas Béla írása a testület munkájáról és megszűnéséről.

Arany Parlagfű díjat Fazekas Sándornak!

2018. március 19.

Hírek

Fazekas Sándor 2010-es színrelépése eddig 8 keserves évet hozott a parlagfű-allergiások számára. A miniszter egy percig sem csinált abból titkot, hogy amíg ő döntéshozói pozícióban van, addig foggal-körömmel védi az agrártámogatásokat bezsebelő, hanyag földbirtokosokat és a Magyarországon tenyésző többszázezer hektár parlagfüvet.

Rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember. Ez csak Soros ármánykodása

2018. február 21.

Hírek

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter alá tartozik hivatalosan a környezetvédelem – ill. ami még megmaradt belőle. S hogy milyen jó kezekben van? Ezt döntsék el Önök a Hír TV tegnapi felvételéből, melyen elhangzott: rovarokat kell ennünk, ha befogadunk menekülteket.

Nem csökkenhet a magyar gazdák támogatása

2018. február 1.

Hírek

Az uniós agrártámogatások szintje a jövőben sem csökkenhet: ezért harcol a magyar agrárdiplomácia a brüsszeli fórumokon, és ennek érdekében keres és talál szövetségeseket a Visegrádi Négyek (V4) és más közép-kelet európai államok között – mondta Fazekas Sándor.

Európai Szója Nyilatkozat

2017. július 18.

Hírek

Történelmi jelentőségű diplomáciai siker a magyar kezdeményezésre 14 uniós ország agrárminisztere által aláírt Európai Szója Nyilatkozat. Az aláíró országok támogatásukról biztosítják a pillangós növények élelmiszeripari és takarmányozási célra történő termesztésének ösztönzését.