kisKÓCSAG III

Kiadványok

2023. december 9-én tartottuk a IV. FETÁ-t (Fejér megyei Természetvédő Találkozó), melyen az aktuális teendők, feladatok megbeszélésén túl egy örömteli esemény is lezajlott. Kijött a nyomdából a kisKÓCSAG 2023-as, immár a 3. kötete!

Csókakőtől Daruhegyig – Fejér megye madárvilága

Kiadványok

A történelmi időkben, 2020 őszéig Fejér megye mai területén bizonyítottan 331 madárfaj fordult elő. Ez nagyon magas szám, a hazai fajlista több mint háromnegyede. A könyv ennek a 331 madárfajnak a megyei előfordulását, jelenlétét, állományalakulását mutatja be.

Négy vizes élőhely újul meg Fejér megyében

2017. február 2.

Hírek

Bruttó 530 millió forintból újul meg négy, országos jelentőségű természetvédelmi oltalom alatt álló vizes élőhely Fejér megyében, a Velencei-tavi Madárrezervátum Természetvédelmi Terület, a Dinnyési Fertő Természetvédelmi Terület, a Sárréti Tájvédelmi Körzet és a Sárvíz-völgye Tájvédelmi Körzet.

Új természetvédelmi területek

2014. szeptember 1.

Hírek

Fejér megyében új területet nyilvánított védetté, a Bács-Kiskun megyei Szelidi-tó természetvédelmi területhez pedig új területet csatolt a földművelésügyi miniszter – az erről szóló rendeletek ma jelentek meg a Magyar Közlönyben.