Hirdetés

Fejér megyében új területet nyilvánított védetté, a Bács-Kiskun megyei Szelidi-tó természetvédelmi területhez pedig új területet csatolt a földművelésügyi miniszter – az erről szóló rendeletek ma jelentek meg a Magyar Közlönyben.

A Fejér megyei Csákvár és Zámoly közigazgatási területén lévő, összesen 263,05 hektár kiterjedésű területet Pogácsa-legelő természetvédelmi terület elnevezéssel nyilvánította védetté Fazekas Sándor. A védetté nyilvánítás célja a Vértes-hegység előtere táji értékeinek, valamint természetszerű állapotban fennmaradt élőhelyeinek megőrzése, különös tekintettel a mocsárrétekre és a lejtősztyepp rétekre.

A Bács-Kiskun megyei Szelidi-tó természetvédelmi területhez – „ex lege” védett szikes tóként – országos jelentőségű védett természeti területnek minősülő, összesen 244,32 hektár kiterjedésű területet csatolt a miniszter. Ugyanakkor a természetvédelmi terület részét képező, összesen 0,5858 hektár kiterjedésű dunapataji területek védettségét feloldotta.

A Szelidi-tó természetvédelmi terület bővítésének célja az „ex lege” szikes tóként védelem alatt álló, a Szelidi-tóval szerves egységet képező területek, illetve a Szelidi-tó mint természeti képződmény táji és természeti értékei hatékonyabb természetvédelmi oltalmának biztosítása. (MTI)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás