Belefúlunk a műanyagszemétbe. Az újrahasznosítás önmagában kevés

2022. július 14.

Hírek

Ma már annyi műanyaghulladékot termel az ember, hogy az újrahasznosításuk szinte nem is csökkenti a probléma súlyát. Az Egyesült Királyságban a műanyag palackok 61 %-át, a műanyag edények 36 %-át, a fóliáknak mindössze 8 százalékát használják fel újra.

Segítsd a Vadonlesők munkáját!

2019. május 26.

Hírek

A Vadonleső Program , önkéntesek segítségével, számos védett növény- és állatfajról gyűjt elterjedés adatot, közöttük több az európai közösségben jelentős fajról is.

Ígéret és valóság

2019. január 13.

Hírek

A vállalatok több mint 70%-a ismeri a fenntartható fejlődési célokat, de csak 28% azok aránya, akik a célokhoz kapcsolódóan érdemi teljesítménymutatókat is megneveznek. A felmérés 21 országban és 6 ágazatban, több mint 700 tőzsdén jegyzett cég vállalati és fenntarthatósági jelentései alapján azt vizsgálja, hogy a fenntartható fejlődési célok milyen mértékben épülnek be az üzleti stratégiába,… Tovább »

900 ezer háztartás akar energiahatékonnyá válni

2016. december 14.

Hírek

A magyarok 41 százaléka végzett az elmúlt 5 évben energiahatékonysági beruházást, és negyedük tervezi azt a következő 5 évben – derült ki a Magyar Energiahatékonysági Intézet 2016 őszén végzett kutatásából. A vidéki családi házban élők számára a legfontosabb az energiahatékonyság javítása, de eltér a felújítók attitűdje az egyes energiahatékonysági termékek kapcsán.

A magyar fiatalok a megújulókra szavaznak

2016. szeptember 5.

Hírek

Az évezredekig sugározó atomhulladék, az orosz atomerőmű és korrupt politikusok helyett inkább nap- és szélenergiát szeretnének a fiatalok a jövőben – az Energiaklub az EFOTT-on fesztiválozókat kérdezte.

2500 Km a kék jelzésen

2013. október 5.

Hírek

Október 2-án Sátoraljaújhelyen befejeződött az Országos Kékkör gyalogos felmérése. A Kékkör útvonalának rögzítésében egy hölgy és 10 úr vett részt, akik sok-sok kilométeren át vitték hátukon a felméréshez szükséges eszközöket és az árnyas erdőkben és mély völgyekben is majdnem tökéletes pontosságot biztosító GPS-vevőt.

Kérdőív a Greenfo-ról

2013. március 13.

Hírek

Kérjük, segítse munkánkat ezen önkéntes és anonim kérdőív kitöltésével!

Civil szervezetek szerepe a környezeti nevelésben

Szakdolgozatok

Kutatásom tárgyát a civil szervezetek (Non-governmental organization –NGO), illetve ezek környezeti nevelési tevékenységei képezték. Az interneten zajló kérdőíves kutatásom során 114 db magyarországi civil szervezetről gyűjtöttem adatokat. Ezek kiértékelése után megállapítható, hogy a hazai ún. zöld civil szféra fontos szerepet vállal a felnövekvő generáció környezettudatosabbá nevelésében. A hazai civil szervezetek nagy része több fő tevékenységi… Tovább »

Felmérik a városi dolmányos varjakat

2012. március 29.

Hírek

Kövér László, a Debreceni Egyetem doktorandusza a faj urbanizációjával foglalkozik, és várja az adatokat a dolmányos varjak városi megtelepedéséről.