Tavaly indult a HUMANITA Interreg projekt

2024. március 9.

Hírek

Sok idő, erőfeszítés, előkészület és elkötelezettség eredményeként örömmel jelentjük be, hogy a “HUMANITA – Az ember és a természet közötti kölcsönhatások és a turisztikai tevékenységek hatása a védett területekre” című közép-európai INTERREG projekt hivatalosan 2023. április 1-jén kezdődött, és 2026. március 31-én ér véget.

Valencia lett Európa zöld fővárosa

2024. január 14.

Hírek

Az Európai Bizottság bejelenése szerint a spanyolországi Valencia vette át egy évre az Európa zöld fővárosa címet az észtországi Tallinn városától.

Új-Zélandra utazol? Csak belépőjeggyel.

2019. május 19.

Hírek

Belépődíjat szed a jövőben Új-Zéland a turistáktól: októbertől 35 új-zélandi dollárt (6660 forintot) kell fizetnie az országba érkezőknek – közölte a környezetvédelemért és turizmusért felelős minisztérium.

Javarészt a látogatók tartják el nemzeti parkjainkat

2017. április 14.

Hírek

A magyar nemzeti parkok évente 3-4 milliárd forint állami támogatást kapnak, míg saját bevételeik mintegy 8-10 milliárd forintot tesznek ki – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára az április 22-én megrendezendő Föld napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.