Elkezdődött a bandaháború az állami földek miatt

2016. január 26.

Hírek

A haveri bérlők haveri földtulajdonossá váltak, s még csak saját pénzt sem kell betenniük a vásárlásba: a korábbi bérleti díj fedezi az olcsó állami hitel törlesztőrészletét – nyilatkozta a Népszabadságnak Ángyán József volt fideszes földművelésügyi államtitkár. Nem vigasztalja, hogy évekkel előre megjósolta: ez történik majd mindannyiunk közös tulajdonával.

Az állami földek elprivatizálása ellen tüntettek

2015. szeptember 21.

Hírek

A haszonbérbe adott állami földek eladása ellen tüntettek a Kossuth téren. A kormánypárton kívül az összes parlamenti erő és több civilszervezet is a nemzeti vagyon elkótyavetyélésnek nevezte a kormány szándékát.

Azé, aki megműveli? Ilyen a hungarikum földmutyi

2015. szeptember 10.

Hírek

A tervek szerint – várhatóan kormányhatározat alapján – ez év októberétől megkezdődik 380 ezer hektár állami tulajdonú szántó, legelő, gyümölcsös és halastó magántulajdonba adása, helyi földpiaci áron, az igénylők árverésen való versenyeztetésével. A döntés nemcsak társadalmi vita, de még parlamenti egyeztetés tárgya sem lesz, mert a kormány úgymond az „a föld azé legyen, aki megműveli”… Tovább »

A magyar föld nem eladó! Demonstrációt szervez az LMP

2015. szeptember 4.

Hírek

Az LMP országos demonstrációt szervez az állami földek privatizálása elleni tiltakozásul szeptemberben – jelentette be mai budapesti sajtótájékoztatóján Sallai R. Benedek, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. Azé legyen a föld, aki megműveli! – válaszolt a szakminisztérium.

Mészáros Lőrinc földműves, mutyi pedig nem lesz

2015. augusztus 30.

Hírek

Kedvezményesen nem adunk senkinek semmit! Nem lesz mutyi – mondta a Népszabadságnak Fazekas Sándor a 380 ezer hektár állami föld eladásáról. A földművelésügyi miniszter szerint a gázszerelő Mészáros Lőrinc, aki további földekhez juthat, földműves, „mert benne van a földművesek jegyzékében”.

Mire is ez a nagy sietség az állami földek eladásával?

2015. augusztus 28.

Hírek

Az Élőlánc Magyarországért májusi beadványa és a VI. Ángyán jelentés alapján a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni főosztály Korrupciós bűnözés elleni osztálya foglalkozik az állami földek pályázatainak ügyével.