Tömeges gólya mészárlás Libanon egén

2019. március 6.

Hírek

A több mint fél millió fehér gólya útvonala Libanonon keresztül vezet, ahol mára egyfajta nemzeti sport lett a költöző madarak levadászása. Szegények és gazdagok egyaránt örömüket lelik abban, hogy gyakorlatilag mindenre lőnek, ami mozog a levegőben.

Megették az Egyiptomban bebörtönzött, majd elengedett jeladós gólyánkat

2013. szeptember 6.

Hírek

Befogták és egy ketrecben tartották az egyiptomi hatóságok azt a fehér gólyát, amelyet augusztus elején láttak el jeladóval a Nógrád megyei Pöstyénpusztán. A madár hátára erősített GPS-jeladót kémkedésre használható eszköznek vélték. Ménest a szabadulása után a védett területen élő élő egyik család levadászta és megette.

Rendőrök is vigyáztak Máltán a fehér gólyákra

2011. október 4.

Hírek

Máltai rendőrök helyi madarászokkal és természetvédőkkel közösen őrizték azt a három – Magyarországon született – fehér gólyát, amelyek a múlt héten érkeztek a szigetországba. A szokatlan védelemre azért volt szükség, mert az utóbbi években több ezer madár esett a helyi orvvadászok áldozatául.

Eltévedt fehér gólyákat mészároltak le Máltán

2011. május 27.

Hírek

Helyi szinten rekord nagyságú, mintegy 240 egyedből álló fehér gólya csapatot figyeltek meg Máltán az elmúlt héten. Mivel a szigetország nem érinti a gólyák vonulási útvonalát, vélhetően eltévedt madarakat láthattak a megfigyelők. A vadászok nem tétlenkedtek.