Akkumulátorgyári tájkép I. – (Mes)e-autó (No8)

2024. május 5.

blog

Az akkumulátorgyárakról szóló sorozatom célja, hogy az elektromos autók problematikájának 22-es csapdaszerűségére egyszerűen rávilágítsak. Ma kétféle végletes álláspontról olvashatunk és ezek politikai hívei egymást győzködik. Érdemes már az elején megjegyezni, hogy a környezetegészségügy nem a politológiai tudományok része, hanem a természettudományoké, s benne a környezetanalitika, ökotoxikológia és egészségtudományok szava a mérvadó. Mások csupán gazdasági érdekeket… Tovább »

kÁder Jani és a digitalizált agrárium – Az alapítvány területfoglalása

2023. szeptember 13.

Hírek

A Kék Bolygó Alapítvány (Áder podcastol, a hozzá tartozó narancssárga Greendex világgá kiabálja – tökéletes konstrukció) a környezetvédelem után az agráriumot is felfedezte magának. Semmi vész Janink csornai gyerek; a határmenti helység kalapácsa.  Százmilliókat költhet saját zöldrefestésére Áder klímavédelmi alapítványa.

A nagy Greendex biznisz – Merre csorog a lé?

2023. június 26.

Hírek

„A Greendex Magyarország első-számú online fenntarthatósági magazinja” – hirdeti magáról a kormánytámogatású, Áder János által menedzselt csipet-csapat a Linked in-en. Mindez két év alatt, szédületes karrier. 268 követő, 7 alkalmazott – olvasom tovább.

Kamatmentes hitellel könnyebben csökkenthető az energiafogyasztás

2017. május 15.

Hírek

Kis lépések megtételével fellendülés észlelhető a megújuló áramos rendszerek telepítésének támogatása terén Magyarországon is. A környezettudatossággal kapcsolatos nézetek és hozzáállások azonban mind a mai napig eltérnek egymástól, hiszen e területen szinte mindenkinek külön véleménye, mondanivalója van, amely az esetek nagy többségében nem illeszkedik a „mások” által megalkotott álláspontok struktúrájába.