In memoriam Pifkó Dániel

2023. október 28.

Hírek

Pifkó Dániel biológia-történelem szakos végzettségével munkássága során mindvégig kitűnően valósította meg az előremutató felfedező botanikai kutatások, valamint a múlt tiszteletének és feltárásának egyensúlyát. Pifkó Dániel 2023.10.25-én, Szerbiában a Cemerno-hegységben tragikus hirtelenséggel elhunyt. 46 éves volt.

FÖLDI VIRÁGEGYETEM Herbárium és szépirodalom

2019. március 28. - 2019. május 22.

Helyszín: Fekete István Látogatóközpont Deseda-tó

Programok

A kaposvári Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum Fekete István Látogatóközpontjában 2019. március 28-án, csütörtökön 17 órakor nyílt meg a szombathelyi Savaria Múzeum FÖLDI VIRÁGEGYETEM Herbárium és szépirodalom című vándorkiállítása, amely május 22-ig lesz látogatható: A tartalmáról néhány részlet: http://muzeum.savariamuseum.hu/Aktualis/Idoszaki_kiallitasok/Foldi_viragegyetem__herbarium_es_szepirodalom2.html https://magyarmuzeumok.hu/cikk/foldi-viragegyetem-szombathelyen  

Az élőhely megsemmisült, a növény életre kelt

2016. január 22.

Hírek

A közelmúltban magyar kutatók munkájának köszönhetően a tekert csűdfű (Astragalus contortuplicatus) gyűjteményben őrzött, 130 éves magvaiból életképes egyedek fejlődtek ki. Ezzel új adatok kerültek fel a magvak hosszú távú életképességének rekordlistájára.