Fülkeforradalmi változások a hulladékgazdálkodásban

2024. január 26.

Hírek

Nem azért tartunk egy kormányt, hogy jobb legyen mint a semmi, hanem, hogy egy stratégiai elképzelés szerint haladjon valahova. Az Orbán kormány hulladékpolitikája roncsderbire hajazó koncepciótlan kapkodások sorozata. 14 év hulladékos ámokfutás: hogyan nyírta ki a rezsicsökkentés a hulladékos ágazatot?

A hulladékkoncesszióval csendben kimúlt néhány szemétdíjkedvezmény is

2024. január 19.

Hírek

Van, aki csak most szembesül vele, hogy oda a korábbi kedvező szemétdíja, ott, ahol a szolgáltató vagy az önkormányzat a tavaly bevezetett hulladékkoncesszióval párhuzamosan kivezette a korábbi szemétdíjkedvezményt. Ha sokallja a díjat, váltson kisebb kukára – javasolják az érintetteknek.

Januártól indul a biohulladékok elkülönített gyűjtése – elvileg

2023. december 16.

Hírek

2024 elejétől elindul a biohulladék széles körű, vagyis a konyhai zöldhulladékot és élelmiszer-hulladékot is magában foglaló elkülönített gyűjtése, mely a MOHU Zrt. feladata lesz. Az RTL szerint őket is meglepte a rendelet, ezért egyelőre nem tudni, hogy a gyakorlatban hogyan zajlik majd a biohulladék gyűjtése.

Csúszik a bevezetése, bár a vevők nagy része visszaváltaná a palackokat

2023. november 30.

Hírek

Bűnbakkeresés és az elhibázott hulladékkoncesszió. Nem indul el 2024. január elsején a kötelező visszaváltási rendszer, mivel Áder János szerint a gyártók lobbitevékenysége akadályozza a betétdíj bevezetését. A volt köztársasági elnök szerint a PET-palackok és aludobozok kötelező visszaváltása csak július elsejétől indul.

Orbánék a rezsicsökkentést fizettetik ki velünk az emelt árú új hulladékos teherrel

2023. október 31.

Hírek

Utoljára a teherautók használatarányos útdíját vezették be olyan rosszul előkészítetten a magyar gazdaságban, mint idén a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszert (EPR), amely a feje tetejére állította a viszonyokat sok vállalat hulladékgazdálkodásában. A kormány hulladékmutyija: bürokratikus káosz és elszálló árak, de a MOHU-MOL jól jár.