Lópizza és lasagna? Csak jelölt legyen

2015. február 11.

Hírek

A friss marhahúshoz hasonlóan a feldolgozott élelmiszerek csomagolásán is fel kell majd tüntetni a felhasznált hús származási helyét, ha az Európai Bizottság elfogadja az Európai Parlament javaslatát.

Klímabarát tányér II.

2014. február 25.

Hírek

A klímabarát tányéron kevés, de minőségi a hús, az állati eredetű termék (felvágott, sajt, hal, tej, tojás stb.) Ne az „olcsó” ipari csirkét válasszuk vagy a párizsit, hanem tanyasi csirkét, pulykát, szabad tartásból származó disznót, marhát. Megéri, ha tudjuk, hogy a tejtermékekkel együtt fejenként heti 40 dkg húsféle bőven elég!

Egy apró változtatás, háromszoros haszon

2013. november 8.

Hírek

Mindössze egy apró változtatás, és háromszoros haszon – igazán megéri. Miről van szó? Hát a húsról. Túl sok húst, állati fehérjét eszünk, ráadásul nem is jó minőségűt.

Az olcsó hús ideje hamarosan lejár

2013. január 12.

Hírek

Gigantikus méreteket ölt az emberiség húséhsége, 2012-ben 300 millió tonnás rekordot ért el. A látszólag olcsó nagyüzemi hús sokkal drágább. A vásárló háromszor fizet: a megvételkor, az adóval az új istállóknak és a vágóhidaknak, és megfizeti az okozott környezeti és egészségügyi károkat is.

Egymillió dollár a mesterséges rántott csirkéért

2012. január 23.

Hírek

Az már előre jelezhető, hogy a mezőgazdaság néhány évtizeden belül nem tudja majd tartani azt az iramot, amelyet a Föld egyre növekvő népessége fog diktálni. Nemsokára lejár annak az öt éve hirdetett versenynek a határideje, melyben mesterségesen előállított hússzerű anyagot kell előállítani.