Így szolgáljuk ki közpénzből az arab ingatlanmutyit

2024. április 23.

Hírek

Miközben a bérlőket már kidobálják, a felszín alatti hulladékot csak jövő ősszel kezdik elvinni a mini-Dubaj területéről. A projektért felelős Építési és Közlekedési Minisztérium befejezte a Rákosrendezőn, a tervezett mini-Dubaj beruházás területén lévő hulladék felmérését. Szerintük Budapest egyik legnagyobb illegális hulladéklerakójának felszámolása zajlik.

A belgrádi ingatlanmutyi Budapestet is tönkreteszi

2024. március 19.

Hírek

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Belgrádban nézte meg mi vár Budapestre, ha megvalósul az Orbán rezsim mini-Dubaj terve. Környezetszennyezés, látképtől teljesen idegen óriás épületek, korrupció, külföldieknek értékesített luxuslakások.

A körbekordonozott Aliga II.-n demonstráltak a civilek

2024. március 18.

Hírek

A NER ingatlanmaffia gátlástalan rombolása ellen tiltakoztak civilek a balatoni Club Aliga elzárt területein, mert úgy érzik, a beruházó fokozatosan kiszorítja a helyieket a strandról. Az Aligai Fürdőegyesület 12 pontban foglalta össze a követeléseiket.

Elkapták a római-parti illegális fairtót, aki beismerte a tettét

2023. december 26.

Hírek

Az illegális fakivágás előtt a korábban a partéli mobil gátért küzdő “Egyesület a Római Partért” szervezet kifogásolta a faültetést, amelynek még a jogszerűségét is kétségbe vonták. Miért is kellene közpénzből az ártérbe építkezők igényeit kielégíteni?

A rengeteg az üres lakás ellenére mégis beépítik nagy tavaink környékét

2023. december 12.

Hírek

Ha csak a tavak menti településekre koncentrálunk, feltűnik, hogy a Balatonnál megdöbbentő a helyzet az üres lakások arányát tekintve. A lesújtó adatok fő oka az lehet, hogy a magyar kormány az építési beruházásban látja a gazdaság motorját, ezért ezt többéle módon támogatja, illetve igényt is teremt hozzá.

Belgrádban már építi az arab tőke a Budapestre is tervezett mini-Dubajt

2023. december 12.

Hírek

A Budapestre mini-Dubajt tervező arab befektető – Mohamed Alabbar – a szomszédos Belgrádban a kormány támogatásával már lassan egy évtizede építi a hatalmas ellentmondásokkal övezett úgynevezett Belgrade Waterfront városrészt. Ott többek között luxuslakásokkal, egy 168 méteres Kula Belgrade nevű toronnyal és Európa legnagyobb bevásárlóközpontjával gazdagodik a szerb főváros a Száva partján. A projekt indulása kísértetiesen… Tovább »

Konstruktív partnerség helyett romboló hozzáállás – az új Pázmány-kampusz kálváriája

2023. december 1.

Hírek

A Nemzeti Múzeum mögött a néhai Magyar Rádió telephelyét – benne az ikonikus Bródy Sándor utcai bejárattal, a “Pagodával”, és a világelső stúdióépülettel  – az Orbán-kormány elpasszolta a katolikus egyháznak. A józsefvárosi helyi lakosságot és a teljes társadalmat egyaránt építő, gazdagító történet is lehetne az a beruházás, amely jelenleg a hazai katolikus egyházi vezetés szégyenfoltja.

Így kell tönkretenni egy állami tulajdonú közparkot NER közeli ingatlanfejlesztéssel

2023. október 5.

Hírek

A nyaraló szezon végeztével beindultak a Club Aligában zajló újabb természetpusztításokkal, lezárásokkal járó beruházások. A kikötő előtti, a Magyar Állam tulajdonában lévő, ám a Balázs Attila vezette PRO-MOT által vagyonkezelt, szebb napokat is látott közparkban pár hét alatt elképesztő pusztítás ment végbe.

Tiborczék és a NER lovagok zuglói gigabiznisze vs. likvidált budapesti vasútfejlesztések

2023. szeptember 11.

Hírek

Végülis “csak” több százezer ember életét könnyítették volna meg a Lázár Jánosék által lefújt elővárosi vasutat és a HÉV-eket érintő fejlesztések, az új NAV központon viszont az Orbán vej Tiborz körei több tucat milliárdot fognak keresni, a Zuglóba költöztetett mostani NAV épületek elkótyavetyélésén pedig majd mások (vagy ugyanazok) keresnek mesés vagyonokat. Tudni kell, mi a… Tovább »