A felesleges áruk versenyében díjnyertes lenne a Hell dobozos vize

2024. június 15.

Hírek

A NER-be beágyazott Xixo és Hell energiaitalokat gyártó magyar családi cég eddig 25,3 milliárd forintnyi közpénzt kapott állami támogatásként. A FloeWater márkájuk eddig cégeknek szállított, csomagolásmentesen kínáltak prémium vizet. Most becsomagolták. Nesze neked hulladékmegelőzés.

PET, papír, fém. Melyik italcsomagolásban mennyi a káros anyag?

2024. június 13.

Hírek

A nyári melegben egyre több időt töltünk a szabadban: túrázunk, strandra járunk, sportolunk vagy akár csak rójuk a várost. Ilyenkor sokkal több folyadékot fogyasztunk, ezért újra felmerül a kérdés, miből igyunk, ha sem a környezetünket nem akarjuk terhelni, sem az egészségünket nem akarjuk károsítani.

Íme a magyar fejlesztésű palackvisszaváltó furgon

2024. március 7.

Hírek

Bemutatta a MOHU a járműbe szerelt mobil visszaváltó automatát. Az országos visszaváltási rendszer részeként, a palackvisszaváltó automatákkal nem rendelkező kisboltok kézi visszaváltással tudják biztosítani a vásárlóknak egy applikáción keresztül, hogy megkaphassák a visszavitt palackok díját.

Sokan hallottak a visszaváltó automatákról, de kevesen látták

2024. március 5.

Hírek

A megkérdezettek 94 százaléka már hallott a januártól bevezetett, de élesben csak júliusban induló új italospalack-visszaváltási rendszerről – derült ki a Publicus Intézet által a Népszava felkérésére készített januári felmérésből.  Várjuk a visszaváltást, az emberek többsége úgy tervezi, a rendszer indulásakor elviszi az automatákba a díjköteles italcsomagolásokat.

Húsvéttól jöhetnek a betétdíjas palackok, de lesz amit érdemes külföldre vinni

2024. február 6.

Hírek

A nagyobb magyar élelmiszerboltokban egy hónapja állnak a betétdíjas palackokat visszaváltó automaták – tökéletesen üresen. A polcokon ugyanis még nem jelentek meg azok az 50 forintos betétdíjjal ellátott termékek, amelyeket ezekbe be lehetne dobni. A jogszabály csak június 30-a után, azaz július elsejétől teszi kötelezővé, hogy a boltba már csak betétdíjas palackokban lehet kiszállítani az… Tovább »

Az egyszer használt, majd kukába dobott PET-palackok ideje lejárt

2024. február 4.

Hírek

2024-ben megérkezik Magyarországra az új, EU-kompatibilis palack-újrahasznosító rendszer, mely kiemelten fontos lépés az egyszer használatos italcsomagolások utóéletének optimalizálásában. Ráadásul általa a lakosság is részt vehet a körforgásos gazdaság gyakorlatában, ami már Japánban és Németországban is bizonyította hatásosságát.