Bővül a szelektíven gyűjthető hulladékok köre

2018. szeptember 24.

Hírek

Magyarországon eddig nem volt megoldott hatékonyan a lakossági használt sütőolaj és zsiradék begyűjtése, elhelyezése és feldolgozása. Kaposváron hamarosan a használt sütőolajért is házhoz mennek.

Európai Napenergia Díjat kapott Kaposvár

2017. november 19.

Hírek

Európai Napenergia Díjban részesült Kaposvár, az elismerést Borhi Zsombor alpolgármester vette át tegnap Bécsben. A város 2014-ben alkotta meg a Kaposvár Smart City 2050 programot, amelyben célul tűzte ki, hogy energiaellátását 2050-re teljes egészében megújuló energiával biztosítja.

Erdőben kötött ki a kaposvári színház sittje

2017. augusztus 1.

Hírek

A kaposújlaki erdő szélére hordták a felújítás alatt álló kaposvári Csiky Gergely Színház bontási hulladékát. A több méteres törmelékhalommal egy vízmosást kezdtek feltölteni – számolt be a Kapos-T hírblog alapján ma este az RTL Híradó. A helyi önkormányzat feljelentést tett.

Kaposvári matt a gumihasznosítónak

2016. október 21.

Hírek

Fél éven belül immár háromszor szenvedett vereséget, illetve kényszerült visszavonulásra Kaposvár Fidesz–KDNP-s vezetése a gumihulladék-feldolgozó üzem városba telepítése ügyében – derült ki a Kaposvári Törvényszék mai végzéséből. A bíróság ugyanúgy megsemmisítette a megyei jogú város közgyűlésének népszavazást elrendelő határozatát, ahogy október elején a referendumot elutasító döntést.

Kaposváron sem lesz gumihulladék-feldolgozó

2016. július 21.

Hírek

A Kaposvári Városháza mai közleménye szerint a beruházó vállalat tulajdonosa jelezte a település polgármesterének, Szita Károlynak (Fidesz-KDNP), hogy – a gumihulladék-feldolgozó elleni népszavazási kezdeményezés támogatottságának hatására – nem kívánják megépíteni az ipari létesítményt Kaposváron. Korábban Százhalombattán is elhalt a terv.

Kaposvár népszavazást akar

2016. július 14.

Hírek

Összegyűlt a kellő számú aláírás Kaposváron ahhoz, hogy kiírják a városba tervezett gumifeldolgozó engedélyezéséről a helyi népszavazást.

Szita, takarodj! Csak a fideszesek akarják a gumiüzemet

2016. május 28.

Hírek

Tiltakozó flashmobbal zavarták meg Szita Károly fideszes kaposvári polgármester köszöntőbeszédét a Rippl-Rónai Fesztivál megnyitóján. A maszkos civilek üzenik: nem kérnek a gumifeldolgozóból.

Kiemelt beruházás lett a Kaposvárra tervezett gumihulladék-feldolgozó

2016. május 15.

Hírek

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint az üzem rövidebb határidejű és könnyített eljárásra számíthat. A Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe tartozó cég a korábban tervezett százhalombattai helyszínről a helyiek tiltakozása miatt ment Kaposvárra, de ott is tiltakoznak az ellenzékiek és a zöldek. A helyi Fidesz vezetés befekszik a bizonytalan beruházásnak.