Húzd meg ereszd meg szmogszabály

2019. szeptember 29.

Hírek

Október 1-jétől tovább bővül a budapesti szmogriadó esetén érvényes korlátozások köre: a hónap elejétől az Euro 5-ös dízelüzemű gépjárművekre is érvényes lesz majd a rendelkezés (ide elsősorban a 2012-2014 között gyártott dízel gépkocsik tartoznak).

Trump ölheti meg az elektromos autózást

2018. augusztus 6.

Hírek

A Trump-adminisztráció enyhített a motorok károsanyag-kibocsátási, és üzemanyagfelhasználás-hatékonysági szövetségi előírásain. Miközben az iparág a világon mindenhol az egyre gazdaságosabb járművek felé tolódik, az USA épp az ellenkező irányba lépne, ami versenyhátrányba hozhatja a helyi márkákat. Már ha a piac követi az állami irányt. Ha követi, Kína lehet a nagy nyertes.

A Porschét is elérte a dízelbotrány

2018. május 19.

Hírek

Az ikonikus luxus városi terepjárók károsanyag-kibocsátását is manipulálták, ezért hívja vissza őket a német közúti közlekedési hatóság. 60 ezer Porsche érintett a dízelbotrány miatt.

Nem mind zöld, ami fénylik. Hogyan is állunk a dízel autózással?

2017. december 27.

Hírek

Amikor a szabályozó rossz dologra lő, a piaci folyamatok jellemzően torzulnak. A károsanyag-kibocsátás sokáig a szén-dioxid kibocsátással volt egyenlő a fejekben, ezért került a tényleg kisebb CO2 kibocsátású dízel előnybe a benzines meghajtással szemben – a már a 90-es években is környezetbarát – Európában. A mostani, hirtelen dízel-ellenesség hasonló torzulásokat okozhat hosszabb távon.

A károsanyag-kibocsátás alapú útdíjak az EU-ban

2017. június 1.

Hírek

A károsanyag-kibocsátás mértéke és a megtett távolság alapján állapítaná meg az útdíjakat az Európai Bizottság (EB) a tegnap közzétett úgynevezett mobilitási és közlekedési reformcsomagban szereplő javaslatok értelmében.

Tavaly stagnált a globális energiafelhasználás és károsanyag-kibocsátás

2016. június 19.

Hírek

Stagnáló globális energiafelhasználás és károsanyag-kibocsátás jellemzik 2015-öt. A széndioxid-kibocsátás szintje stabilizálódott a 2014-es történelminek is nevezhető lassulás után tavaly, mely az energiafelhasználás közel változatlan mennyiségéből és az energiahordozók közötti váltásból fakad.