Szegedbe is belemar a kínai gyarmatosítás

2023. október 26.

Hírek

Az Orbán rezsim akkugyáras ökogyarmatosításának újabb fejezete a Szegedre tervezett óriásberuházás. Már elindultak a kisajátítási eljárások. A német prémium márkák után a kínai BYD elektromos buszok összeszerelő és buszakku gyártó országa is leszünk. A haszon a multiké, a környezetszennyezés a miénk.

Földjeik elvesztésétől tartanak a zempléniek és az abaújiak

2014. január 24.

Hírek

Földjei elvesztésétől tart 38 zempléni és abaúji település több ezer családja, miután a terület kezelője, az Aggteleki Nemzeti Park arról értesítette őket, hogy kisajátítja a földterületeket. Ennek azonnali leállítását követelik, és ezt levélben tudatták Orbán Viktor miniszterelnökkel – közölte Köteles László, a zempléni Komlóska polgármestere.

Kisajátítják a védett területeket is?

2013. április 10.

Hírek

A Népszabadság kormányközeli forrásokból származó információi szerint az “állam” szemet vetett azokra a védett területeken lévő földekre, amelyeket a hazai természetvédelmi közalapítványok kezelnek, alapvetően az őshonos magyar háziállatok, illetve különösen értékes élőhelyek megőrzése érdekében. A földek kisajátításáról napokon belül döntés születhet.

Egyszerűsödik a kisajátítási eljárás

2012. szeptember 10.

Hírek

A kisajátítási eljárás “egyszerűbbé, gyorsabbá, olcsóbbá és ügyfélbarátabbá” tételét célozza az a törvénymódosítás, amelyet a kormány nevében a közigazgatási és igazságügyi miniszter terjeszt az Országgyűlés elé – áll az igazságügyi tárca közleményében.