Egy Erdő Csúcstalálkozó : esőerdők nélkül megfulladna a Föld

2023. március 14.

Hírek

A Kongó-medencében elterülő hatalmas dzsungel a bolygó ,,zöld tüdeje”. Az Amazonas után a második legnagyobb esőerdő évente 40 milliárd tonna szén-dioxidot köt meg. Ez kb. a világ 10 éves összkibocsátása. Csak Gabon 100 millió tonnát szív fel, így fontos szerepet játszik a faji sokszínűség és a klímavédelméért folytatott harcban.

Napjaink rabszolgasága a mi igényeink miatt

2020. június 14.

Hírek

Kongóban részben gyerekmunka segítségével hozzák felszínre az akkumulátorok gyártásához szükséges, nagyon ritka kobaltot. Vér tapadhat az elektromos autók gyártásához – pedig a kobalt-faló iparág még fel sem pörgött igazán.

Kihalás szélén a közönséges csimpánzok

2019. június 6.

Hírek

Közös felhívást adott ki ma negyven csimpánzszakértő egy németországi konferencián a csimpánzok megmentésére, mert véleményük szerint az emberi terjeszkedés és a vadászat miatt a kihalás fenyegeti az állatokat.

Vadőröket gyilkoltak a gorillák parkjában

2018. április 14.

Hírek

Lemészárolták a személyzet hat tagját a kongói Virunga Nemzeti Parkban, amelynek illetékesei szerint ez a támadás volt az eddigi legvéresebb a park történetében.

A pálmaolajos cég lecsapna a Kongó-medencében is

2016. november 21.

Hírek

A világ második legnagyobb esőerdeje válhat a globális pálmaolaj kereskedelem következő kitermelési állomásává/áldozatává, amennyiben Kamerun kormánya engedélyezi az országban levő pálmaolaj ültetvények kiterjesztését.

Öt éven belül kihalhat a keleti síkvidéki gorilla

2016. október 20.

Hírek

Természetvédelmi szakemberek először vették szemügyre, hogyan hatott a faj populációs egyedszámára a kongói polgárháború. Eredményeik zord jövőt vetítenek előre a főemlősnek.