Robotméhek menthetik meg a Földünk porzás rendszerét

2023. június 10.

Hírek

Méhek nélkül drasztikusan sérülne a Föld biodiverzitása, és a legfontosabb mezőgazdasági növények terméshozama is csökkenne, hiszen ezeknek az egyharmada, a vadnövényeknek pedig a 90%-a igényel beporzást. Levegyszerezzük őket, de jönnek helyettük a robotméhek. Szép új világ 🙁

Drasztikus környezeti hatásokkal jár az orosz-ukrán háború

2023. június 8.

Hírek

Több mint százmillió tonna – Belgium egy teljes évi kibocsátásának megfelelő mennyiségű – üvegházhatású gáz jut a légkörbe Oroszország Ukrajna elleni háborújának első évi cselekményeinek következtében – mutatta ki egy most ismertetett felmérés.

Így okozza a szennyezés a termékenyítőképesség romlását

2023. március 30.

Hírek

Világszerte nő a terméketlen emberek aránya, s miközben sok szó esik a női meddőségről, jóval kevesebbet hallani a férfiak között szinte járványszerűen terjedő állapotról. Kutatások szerint a férfiaknak már 7 %-a terméketlen.

Szívügyünk Győrszentiván – civilek az Orbán kormány környezetpusztítása ellen

2023. március 23.

Hírek

A győri hivatalokban a lakossági tiltakozás ellenére tovább folytatódik a Győri Ipari Park bővítésének előkészítése. Eddig nem volt elég az 5585 választópolgári aláírás, a 3 demonstráció, a fórum és a számtalan beadvány ahhoz, hogy a döntéshozók újragondolják a tervet a környezetre és egészségre várható hatások tükrében. Március 22-én lakossági tájékoztatót tartott a Szívügyünk Szentiván Civil… Tovább »

Az ukrajnai földek – Ólom, kadmium és fel nem robbant lövedékek

2023. március 6.

Hírek

Az egészséges termeléshez egészséges talaj kell. Elszennyezett talaj erre alkalmatlan. A robbanásoktól felszaggatott és a fel nem robbant lövedékeket rejtő sem. Csak ez utóbbi 15 milliárd dollár értékű mentesítést igényelne, míg beláthatatlan a szennyeződések megszűnésének időtartama. A városok lerombolása, az emberek pusztításán túlmenően ez a putyini Oroszország műve és ez az, amihez az Orbán-kabinet a… Tovább »

Börtönbüntetést kapott, mert használt olajjal teli fémhordókat dobált a patakba

2023. március 4.

Hírek

Használt olajat tartalmazó fémhordókat és műanyag kannákat dobtak a Kis-Sorok patakba – a növények és az állatok is elpusztultak. Természetkárosítás miatt bűnösnek mondott ki és szabadságvesztésre ítélt két férfit előkészítő ülés keretében a Szombathelyi Járásbíróság – közölte a Szombathelyi Törvényszék sajtótitkára.

Lebukott a szemétmaffia -nem jött be a 17 éves trükk

2023. február 21.

Hírek

A somogyi Taszár község körzeti megbízottjai buktatták le február elején az olasz szemétszállító maffia trükkös sofőrjeit. Az olasz megbízótól egy magyar kamionos vállalta, hogy nagyobb mennyiségű bálázott háztartási hulladékot próbál elhelyezni külterületi, romos tanyájának területén.

2023, a zöld ébredés éve

2023. február 3.

Hírek

2022 a zöldek igazságának éve volt. Olyan év, amely után a józanul gondolkodó, tájékozott emberek már nemcsak a klímakatasztrófa tényét nem vitatják, de a zöld fordulat szükségességét sem – sőt: értik az ökológiai és klímaválságnak (és az ezért felelős globális kapitalizmusnak) a társadalomra, a gazdaságra és a hétköznapi életre gyakorolt durva, direkt hatását.