Megszüntette a nyomozást a rendőrség Mészáros környezetszennyező keményítőgyára ellen

2021. május 8.

Hírek

Megszüntette a nyomozást a rendőrség a 2019 őszén súlyos környezetkárosítást okozó, Mészáros Lőrinc-féle Viresol keményítőgyár ügyében. A Párbeszéd panasszal él a nyomozást megszüntető határozat ellen: mivel a környezetkárosítás letagadhatatlan, sőt arról hatósági okirat is született, az oligarchát védeni próbáló rendőrség sem tehet úgy, mintha semmi sem történt volna.

Régebb óta hazudnak az álszent olajmultik

2021. március 19.

Hírek

Míg tudományosan elfogadott tény csak az 1980-as évek végén lett az, hogy az olajipar és az autók óriási egészségügyi és környezeti károkért felelősek, de most kiderült, hogy a nagy olajcégek akkor ezt már évtizedek óta titkolták.

Szöul-Kinshasa-Göd a gyilkos akku háromszög

2021. február 15.

Hírek

Óriási összegből – 680 milliárd forintból – óriási akkumulátorgyárat épít az SK Innovation nevű dél-koreai cég Iváncsán – jelentette be nemrég Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Ez már a sokadik dél-koreai cég sokadik akkumulátorgyára.

Kínai nyilvános szégyenfal a szennyezőknek

2021. február 8.

Hírek

Kína a nyilvános megszégyenítéstől sem riad vissza, ha a bolygó sorsáról van szó: nyilvános szégyenfalat hoz létre azoknak a vállalatoknak, amelyek folyamatosan szennyezik a környezetet.

Íme a nélkülözhetetlen hóember hordozó

2020. december 26.

Hírek

Na tessék! Klímaváltozás, hómentes, tavaszias karácsony, hóember hiány.  Ne aggódj, van megoldás! Légy kreatív, és készíts nélkülözhetetlen különleges táskát, hogy  apró hóembered mindig kéznél legyen 🙂 Ezzel már nevezhetsz is az antizöld/ fölösleges áruk fórumára.

Trump nem adja fel az antizöldséget

2020. december 25.

Hírek

A Trump-kormányzat az utolsó heteiben is igyekszik olyan, nagyszabású bányászati és energetikai projekteket előremozdítani szövetségi területeken, amiknek a befektetői szeretnék biztosítani a projektek előrehaladását azután is, hogy Joe Biden megválasztott elnök hivatalba lép – írta meg a New York Times.