Kevésbé fontos idén a magyaroknak a fenntarthatóság, mint tavaly karácsonykor

2023. december 13.

Hírek

Alapvetően kevésbé figyel a lakosság a környezettudatosságra ezen a karácsonyon – derül ki egy tavalyi és idei kutatás eredményeinek összehasonlításából. Tavalyhoz képest csökkent azok aránya, akik hajlandóak lennének többletköltséget vállalni a környezetbarát csomagolóanyagért, és az online vásárlók prioritásai is megváltoztak a fenntartható csomagolással kapcsolatban.

Mikrovállalkozás a nagyok előtt: 4 év alatt 2,3 millió Ft erdőtelepítésre

2023. december 5.

Hírek

Ahogy közeledik a karácsony, egyre több cég gondol az adományozásra. A Szülőverzum.hu alapítója azonban azt üzeni, hogy az adakozás a mindennapi ügyvitel része is lehet. Ez az apró családi vállalkozás az indulása óta eltelt négy évben összesen több mint 2,3 millió forinttal támogatta a Hatvanezer Fa Egyesületet, akik Békés megyében erdőket telepítenek.

A németek környezetvédők – ha nem fáj

2023. június 1.

Hírek

Rájár a rúd a németországi zöld pártra. A zöldek népszerűsége tavaly ősz óta folyamatosan zuhan, idén májusban pedig a támogatottságuk egy szintre került az időközben folyamatosan erősödő szélsőjobboldali AfD-vel. A zöldek a legutóbbi helyi választásokon is várakozáson alul teljesítettek.

A rezsin spórolunk, a húsevésen kevésbé

2023. január 17.

Hírek

Az ELTE PPK Ember–Környezet Tranzakció Intézete által végzett, reprezentatív felméréses kutatás szerint a magyar társadalom szinte egésze szeretné környezettudatosabbá tenni az életét a következő egy évben. Az energiatakarékosság kiemelkedik, az állati eredetű élelmiszer fogyasztásának a csökkentése kapta a legalacsonyabb pontszámot.

Zöldben zölden: céges rendezvények környezettudatosan

2022. október 26.

Hírek

A Katica Tanya saját élmény alapú csapatépítési lehetőségeket kínál a kis létszámú eseményektől egészen a nagyrendezvényekig. Saját konyhával, frissen készített a’la carte étlappal, saját és környékbeli szálláslehetőségekkel, hamisíthatatlan csöndes, vidéki környezetben várják a kikapcsolódni vágyó vállalati csapatokat.

Tovább bővül a tárgyak második élete Bécsben

2022. július 18.

Hírek

Ruhák, edények, játékok, sportfelszerelés, műszaki cikkek, hangszerek – igazi kincsesbánya a bécsi köztisztaságiak, az MA48 használtcikk-kereskedése. Ráadásul annyira népszerű, hogy hét év után most újabb üzletet nyitottak.

Mi fán terem az ESG -azt eszik vagy isszák?

2022. június 29.

Hírek

Egyre fontosabb szerepet tölt be az életünkben a fenntarthatóság, ám az ehhez kapcsolódó vállalati törekvéseket mérhetővé tevő ESG fogalom kevesek számára ismert – derült ki egy új felmérésből, mely rámutatott: a magyarok még mindig leginkább a környezetvédelemhez társítják a fenntarthatóságot, és kevésbé ismerik annak társadalmi, vállalatirányítási aspektusait.

Ed Is On: Spontán öngyulladás

2021. november 30.

Hírek

A klipben egy lomtalanító banda vagyunk: abból indultunk ki, hogy a lomtalanítók tulajdonképpen a legmodernebb tagjai a társadalomnak, hisz a globális trend szerint mindent újrahasznosítanak, amit mások kidobálnak, hogy aztán újat vegyenek helyette. Megjelent az Ed Is On: Spontán öngyulladás c. klipje.