A dévaványai fiókák készen állnak a szabad életre

2020. augusztus 29.

Hírek

Tizenegy, mentett tojásból keltetett túzokfióka nevelkedett fel sikeresen az idén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomásán. A fiatal madarak készen állnak arra, hogy csatlakozzanak vadon élő fajtársaikhoz.

Állatkertek éjszakája 2019

2019. augusztus 31. - 2019. augusztus 31.

Helyszín: Szarvas, Anna-liget 1.

Programok

Elvarázsolt ligeti alkony várja vendégeinket augusztus 31.-én az Állatkertek Éjszakáján a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén, a Körösvölgyi Állatparkban.

Személyit is kapnak az árva túzokcsibék

2019. május 26.

Hírek

Magyarország legveszélyeztetettebb madarai között tartják számon a hatalmas testű túzokot. Dévaványán 40 éve létesítették a Túzokvédelmi állomást, ahol mesterségesen kikeltik és felnevelik az elárvult csibéket: az ország minden pontjáról ide kerülnek be azok a tojások, melyet a túzoktojó végleg elhagy.

Tollas vendégeink – Madarak és Fák napi programok

2019. május 10. - 2019. május 10.

Helyszín: Szarvas, Anna-liget 1.

Programok

2019. május 10.-én, Madarak és Fák napján az Anna-liget árnyas fái közé várjuk kedves vendégeinket színes természetismereti programokkal. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyén a park sokféle látnivalóján túl az alábbi eseményekbe bárki bekapcsolódhat. 10 óra: Madárgyűrűzés 10:30 Vízi madarak tavi látványetetése 11 óra: Madárgyűrűzés 11:30 Fakókeselyűk látványetetése 12 óra: Madárgyűrűzés 12:30 Hollók… Tovább »

Megérkeztek az ugartyúkok a Dévaványai-Ecsegi pusztákra

2019. április 18.

Hírek

A közelmúltban megérkeztek az első ugartyúkok a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületére. Jellemzően azokat a revíreket foglalták el, ahol a korábbi években is fészkeltek.

Egy madárka az Atlasz-hegységből: a csicsörke

2019. április 14.

Hírek

Sok más madárfajjal együtt a csicsörke is a napokban érkezett meg telelőhelyéről a Körös-Maros Nemzeti Park tájaira. Ez az aprócska madár a lakott területekhez kötődik, így elsősorban a városokban, falvakban találkozhatunk vele.

Húsvéti Föld Ünnep

2019. április 21. - 2019. április 22.

Helyszín: Körösvölgyi Állatpark

Programok

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye idén is színes programokkal várja majd kedves vendégeit Húsvétkor.      A teljes tavaszi szünet és ezen belül a Húsvét minden napján nyitva tart az Állatpark. Rügyfakasztó vasárnap, azaz április 21.-én és Vízbevető Hétfőn vagyis április 22.-én pedig kivételes, ünnepi eseményekbe is bekapcsolódhatnak a látogatók. Mivel… Tovább »