Javaslatok a Fővárosi Közgyűlésnek az élhetőbb Budapestért

2023. december 6.

Hírek

A Fővárosi Önkormányzat idén is lehetőséget biztosított arra, hogy a budapesti székhelyű civil szervezetek javaslatot tegyenek a Fővárosi Közgyűlés következő évi munkatervének összeállításához. A Levegő Munkacsoport 13 olyan javaslatot terjesztett elő, melyek megvalósításával rövid idő alatt és viszonylag alacsony költséggel jóval élhetőbbé válna Budapest.

Eljutnak-e az uniós források Magyarországra?

2023. december 1.

Hírek

Az Európai Unió országainak kormányait tömörítő Európai Tanács az Európai Bizottság javaslata alapján minden évben országspecifikus ajánlásokat fogad el. Esélylatolgatás az országspecifikus ajánlások tükrében.

Dugódíj ügyben Lázár János álláspontját támasztják alá a tapasztalatok

2023. november 15.

Hírek

A nemzetközi és az eddigi hazai tapasztalatok alátámasztják Lázár János miniszternek a napokban kifejtett álláspontját, amely szerint hasznos lenne a dugódíj bevezetése, illetve a parkolási díjak emelése, mivel ezek hatására „az emberek áttérnek a tömegközlekedésre és tisztábbak a nagyvárosok.”

A vasútvonalak bezárása szánalmas pótcselekvés

2023. július 28.

Hírek

Ellenzékből még hevesen tiltakozott a Fidesz a vasútvonalak bezárása ellen. Hatalomban most augusztus elsejétől 10 vasútvonalon szűnteti meg a személyszállítást. Emiatt civil szervezetek nyílt levelet írtak Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Alapvetően kellene megváltoztatni az állami költségvetést – a Levegő Munkacsoport vezetőjét nem engedte meg felszólalni a Fidesz

2023. június 22.

Hírek

Elkerülhetetlenül Magyarország lecsúszásához vezet, ha elfogadja az Országgyűlés a költségvetési törvényjavaslat jelenlegi változatát. A lecsúszás megelőzése érdekében sokkal nagyobb összeget kellene fordítani a közoktatásra és a környezetvédelmi célokra (mindenekelőtt az épületfelújításra), amire fedezetet nyújthat a környezetileg káros, illetve a piacot a piacot hátrányosan torzító támogatások felszámolása.

Környezetvédelmi díj villany kukásautókért és tehergépkocsikért

2023. május 30.

Hírek

A 2023. évi Radó Dezső Díjat Bántó Ruben, az Elektromega Kft. ügyvezető igazgatója kapta. A díj egyúttal elismerést jelent az általa vezetett cég kiemelkedő teljesítményének. Saját villamos hajtáslánc szabadalmukat hasznosítva, immár nyolc éve alakítanak át villanyhajtásúvá dízel tehergépkocsikat.

Magasabb parkolási díjak – kevesebb autó

2023. május 2.

Hírek

Több helyen is emelkedtek a parkolási díjak Budapesten az elmúlt időszakban, és elemezve ennek hatását, kiváló adalékot kaphatunk a régóta folyó vitához, miszerint csökkentik-e a parkolási problémákat a magasabb parkolási díjak.