Meleg és tiszta: állati szenvedésektől mentes hálózsákok, pehelykabátok

2014. december 19.

Hírek

A pehely az outdoor terméknél nagyon fontos alapanyag, minden évben több száz tonna pelyhet dolgoznak fel, amely több millió kacsától és libától származik. De a vásárló hogyan bizonyosodhat meg arról, hogy a kinézett hálózsák vagy kabát megvásárlásával nem támogatja-e az állatok kényszertömését és elevenen történő megtépését? Ma már számos cég állítja, hogy csak vágás után… Tovább »

Brigitte Bardot írt Orbánnak

2014. december 12.

Hírek

A francia színésznő a magyar és a lengyel miniszterelnöknek címzett nyílt levélben kérte az élő kacsák és libák tollfosztásának betiltását – adta hírül tegnap a francia filmszínésznő állatvédő alapítványa.

Már 20.000 vadlúd jött Tatára

2013. november 10.

Hírek

Kevesebb mint 3 hét múlva kerül sor a XIII. Tatai Vadlúd Sokadalomra. Az enyhe idő ellenére a kontinens északi régióiból folyamatosan érkeznek a tucatnyi fajhoz tartozó libák és récék. Többségük nagy lilik, de már két, világviszonylatban is veszélyeztetett és ritka lúd több egyede is a tatai Öreg-tóra érkezett.

Van kíméletes állattartás is

2013. november 8.

Hírek

A Négy Mancs a Márton-nap előtt felhívja vásárlókat figyelmét, hogy a liba és kacsa termékek vásárlásakor lehetőségük van kíméletes, állatbarát tartásból származó magyar termékeket választására is.