Rémszemmel az ablaktörő madarak ellen

2022. február 17.

Hírek

A költési időszak közeledtével máris számítani lehet ablakokat, autókat „támadó” – valójában a saját tükörképükkel harcoló madarakra, de a probléma könnyen kezelhető.

Beköszöntött az ablakokat, autókat támadó madarak szezonja

2019. április 4.

Hírek

Figyelmeztetést adott ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, ugyanis kezdődik az autók visszapillantó tükrével is “harcot” vívó madarak időszaka. Az egyesület szerint a folyamatos kopogtatás sokakat zavarhat, emellett a madarak meg is sérülhetnek.

Rémzsinórral a tükörképükre támadó madarak ellen

2018. április 4.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez évről évre érkeznek tavaszi bejelentések olyan madarakról, amik épületek ablakában, autók visszapillantó tükrében akár napokon át is a saját tükörképüket támadják. Ennek következtében legyengülhetnek, megsérülhetnek, folyamatos kopogtatásuk, ürülékszennyezésük pedig nagyon zavaró lehet. Közös érdekünk tehát a helyzet kezelése. A megoldás egyszerű.

Megtámadták az autóját a madarak?

2017. április 3.

Hírek

A költési időszakkal beköszöntött az ablakokat, autókat „támadó” madarak szezonja is, de a probléma kezelhető. A probléma az, hogy a hormonoktól feltüzelt hímek saját tükörképükkel vívott, sokórás mániákus harca teljesen természetellenes körülmények között zajlik, hiszen az “ellenség” nem adja fel, így a madár képes a végkimerülésig küzdeni.

Szlovén varjúattak

2015. június 12.

Hírek

A varjak igazi veszélyé váltak és egyre agresszívebbek Ljubljanában és más szlovén városokban. A hivatásos vadászok szerint kiirthatatlanok, nagyon gyorsan szaporodnak, jól alkalmazkodnak és intelligensek.