XIII. Ökotoxikológiai Konferencia – fókuszban a glyphosate

2023. november 25.

Hírek

A Magyar Ökotoxikológiai Társaság (MÖTT) 13 éve, november utolsó péntekén, évente tartja meg tudományos konferenciáját az MTA Magyar Tudomány Ünnepe rendezvényei keretében. Az eddigi évek gyakorlata szerint az idei rendezvény anyagai is megtalálhatóak írásos formában a MÖTT honlapján, és az Ökotoxikológia szaklap 3-4 számában, ahol elolvashatók az előadott vagy elektronikus poszteren tartott prezentációk.

Ökotoxikológia 2023/2. szám

Kiadványok

Mi történik, ha veszélyesanyag-terjesztés céges ügynökhálózat kezébe kerül? A Painkiller 2023-as amerikai filmsorozat. A félszintetikus opiát (oxycodone – OxyContin) engedélyezésének és kereskedelmének történetét mutatja be – amit orvoslátogató ügynökhálózat tupírozott. Aztán végül ez a fájdalomcsillapító az amerikai drogbiznisz részévé vált. Számtalan túladagolásos haláleset és perek miatt a gyártó Purdue Pharma (Sackler-család) 2019-ben végül csődöt jelentett.… Tovább »

Kékgolyhóságok – Egy csikk és más semmi!

2023. június 14.

Hírek

Eddig sem voltam nagy véleménnyel Áder Jánosnak – a nemzet végletesen elcukisodott környezetvédőjének – a stábjáról. A ’Kék Bolygó’ ismeretterjesztését (nem vagyok mélytengeri búvár) ítéljék meg egyébként a civilszervezetek. Mondjuk, én csak véletlenül nézem ezt az alibi műsort. A nemzeti minimum – gondolom.