A Mol magyarázkodja a gyenge eredményét: szemét, kormány

2024. május 11.

Hírek

A vártnál alacsonyabb lett a Mol nyeresége az első negyedévben. A vállalat szerint a hulladékkoncesszió a vártnál rosszabbul fialt, és nagy terhet jelentettek a magyarországi extra adók az olajfeldolgozásban és a kereskedelemben.

MOL, vár rád a szemeted!

2023. december 6.

Hírek

„MOL, vár rád a szemeted!” Ezt üzenték Greenpeace-aktivisták a zágrábi székhelyű INA olajtársaság központjánál, aminek tulajdonosa a magyar MOL vállalat.

Így hazudik Orbán üzemanyag témában is

2023. szeptember 16.

Hírek

“Orbán Viktor: Nem káromkodok, mert egy miniszterelnök ne káromkodjon, de erőseket gondolok arról, hogy az ukránok megemelték az orosz olaj tranzitdíját”- mondta tegnap a Kossuth rádióban az üzemanyagár-emelkedésről. Drága Viktor Viktorovics! Egyfelől látom az igyekezetet, hogy most mindenért az ukránok a hibásak, de egy pici számtan.

így vezeti félre az embereket a MOL és Európa olajvállalatai

2023. augusztus 28.

Hírek

Európa 12 vezető olaj- és gázipari vállalatát vizsgálja a Greenpeace legújabb jelentése, amely világosan bemutatja, hogy a Shell, a BP, a MOL és más, fosszilisekben érdekelt cégóriások zöld ígéreteik ellenére hogyan vezetik félre a közvéleményt. E vállalatok továbbra sem hajlandóak átállni megújuló energiaforrásokra, és enyhíteni éghajlatromboló hatásukat. Ehelyett újabb és újabb klímagyilkos beruházásokba invesztálnak rekordnyereséggel.

Bejelentést tettek a GVH-nál a Mol hulladékgazdálkodási cége miatt, mert visszaélhetett erőfölényével

2023. március 26.

Hírek

A cég nem szerepel sem a fémkereskedelmi engedélyeseknek az adóhatóság honlapján szereplő listáján, sem az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer hulladékgazdálkodási engedélyesei között. Érkezett egy, a Mohu Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.-t érintő bejelentés a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) – erősítették meg a Népszava információit a hazai hulladékipar központi szereplőjének szánt cég tulajdonosánál, a Molnál. A társaság a vonatkozó… Tovább »

Kivezeti az Orbán kormány az üzemanyagok hatósági árát

2022. december 7.

Hírek

A kormány a Mol javaslatára megszünteti az üzemanyagár-stoppot – jelentette be Gulyás Gergely a Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatóval kedd éjszaka tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján. A lépés 23 órától életbe is lépett, így már a Mol kutakon 641 forint a 95-ös benzin és 699 forint a dízel literenkénti ára. A piaci ár adott és egységes, vagyis senki… Tovább »

A Mol jövőre 40 milliárdot költ hazai kőolaj- és földgázkutatásra

2022. november 29.

Hírek

A Mol a következő öt évben 200 milliárd forintot szán olaj- és gázkutatása fellendítésére. A cég jövőre 40 milliárdot költ kőolaj- és földgázkutatásokra Magyarországon – mondta Homonnay Ádám, a Mol kutatási és termelési igazgatója Vecsésen, a Vecsés-2 olajkútjánál, ahol 2 hete kezdődött a próbatermelés.

Fémhulladékosok támadják a Molt

2022. november 6.

Hírek

A hulladékkoncessziós kormányelképzelések tavalyelőtti közzététele, a lehetőség megpályáztatása, a “nyertes” idén nyári kihirdetése és az azóta zajló előkészületek dacára máig nem egyértelmű, az új rendszer kiterjed-e a lakossági fémhulladékra.