Mit tehet egy építőipari nagyvállalat a környezet védeleméért?

2022. december 17.

Hírek

Sokan nem is gondolják, hogy egy építkezés milyen megterhelő lehet környezetünk számára. Gondoljunk csak a sok keletkező hulladékra, a felhasznált vegyi anyagokra vagy a rengeteg fára, amit például a szerkezet építésekor a zsaluzás során felhasználnak. A hazai piac egyik legnagyobb zsalugyártója, a Meva Zsalurendszerek Zrt azonban merőben új felfogással lépéseket tett az építkezések zöldítése felé… Tovább »

Amikor műanyaggal csökkentjük egy építkezés ökolábnyomát

2022. augusztus 4.

Hírek

Az építőipari beruházások nagy faanyagigényűek, és pl. a fa zsaluzat legtöbbször csak egyszer használható. A MEVA találmánya a számtalanszor felhasználható műanyag zsalutábla. Mennyire zöld ez a módszer?  Miért, hogyan éri meg akár a családi házak esetében is a csak elsőre drágább műanyag használata? Megvegyük, vagy béreljük?

Famentes zsaluzás: egy újabb építőipari zöld innováció

2020. november 24.

Hírek

Az építőiparban is megfigyelhetjük a modern és környezetvédő technológiák terjedését: az innováció fókuszába a környezetterhelés csökkentése, az energiamegtakarítás vagy éppen az élőmunka hiányra adott válasz ihlette megoldások kerültek. Ezek az elvek a zsaluzás területét sem hagyták érintetlenül, jóllehet a zöld technológia itt már nem újkeletű, hanem emberi léptékben számolva nagykorú.