Vajon kinek jó, hogy leégett a fonyódi berek?

2019. április 16.

Hírek

Nádas és lápos, amolyan „semmire se jó” a napokban leégett fonyódi berek. Az államnak azonban turisztikai tervei vannak a területtel. De van valami, vagy valaki, aki akadályozza ezt, a német tulajdonú bérlő jelenléte.

Újjáéled a Nagyberek madárvilága

2013. május 12.

Hírek

2011. májusában ökológiai szempontból rendkívül sajnálatos módon, a természetvédelem fellépése ellenére végrehajtott drasztikus vízelvezetéses beavatkozásnak köszönhetően a Nagyberek és annak élővilága jelentősen megváltozott.

Tájkezelési módszerek és megoldások a Nagyberekben

2013. február 28.

Helyszín: Fonyód, Városháza

Sajtótájékoztatók

A Budapesti Corvinus Egyetem, Tájtervezési és Területfejlesztési Tanszéke és további hét közép-európai partner nemzetközi Interreg projektjének célja a közép-európai tájak megőrzése, kezelése. A hazai projektrész kiemelt mintaterülete a Somogy megyei Nagyberek.

Jogszerű volt a Nekota vízleeresztése

2012. október 4.

Hírek

Jogszerű volt a Kaposvári Törvényszék közigazgatási perben megszületett jogerős ítélete szerint a balaton-nagybereki védett lápos terület, a Nekota tavaly májusi vízleeresztése, amely miatt Budai Gyula még elszámoltatási kormánybiztosként tett feljelentést hűtlen kezelés és természetkárosítás elkövetésének gyanúja miatt.

Természetvédelmi kezelési terv készül a Balaton-Nagyberekről

2012. szeptember 15.

Hírek

Terv készül a Balaton Nagybereki Fehér-víz terület természetvédelmi kezeléséről, ebben kizárólag a természetvédelmi szempontokat szem előtt tartva írják majd elő az irányadó vízszintet – mondta a VM helyettes államtitkára. Az, hogy a jelentős beruházás költségét kinek kell majd állnia, még kérdéses.

Élő Tájak hírlevél 6.

Kiadványok

A Budapesti Corvinus Egyetem, Tájtervezési és Területfejlesztési Tanszéke és további hét közép-európai partner nemzetközi Interreg projektjének célja a közép-európai tájak megőrzése, kezelése. A hazai projektrész kiemelt mintaterülete a Somogy megyei Nagyberek.

Vészhelyzetben a Nekota

2011. szeptember 25.

Hírek

Súlyosan veszélyezteti az vízi élővilágot a Balaton déli partján, a Nagybereki Fehérvíz Természetvédelmi Területen a Hubertus Bt. tevékenysége. A vállalkozás – a másodfokú vízügyi hatóság nem megfelelő eljárásának is köszönhetően – komoly természeti kárt okozott a hazai és nemzetközi oltalom alatt álló térségnek – állapította meg frissen lezárult vizsgálatában Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési… Tovább »

Nagybereki madárrezervátum csörte

2011. augusztus 23.

Hírek

A Hubertus Agráripari Bt. ügyvezetője szerint szó sem lehet természetkárosításról a nagybereki madárrezervátumban, a védett terület vízszintje nem csökkent kritikusra. Csató András ezt azzal összefüggésben mondta, hogy az ügyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos természetkárosítás és hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tesz.

Egyetért a vizsgálattal a Nagyberek kezelője

2011. június 20.

Hírek

A Balaton-nagyberek Vízitársulat megnyugvással fogadja és mindenben támogatja a Vidékfejlesztési Minisztérium pénteki bejelentését, miszerint vizsgálatot rendel el a Balatonfenyves melletti, ún. Nekota vízszintcsökkenése ügyében.