Így óvják Földünket a napelemek

2020. december 21.

Hírek

Földünk és az általa biztosított energiaforrások védelme sosem volt ilyen fontos, mint napjainkban. Közös felelősségünk, hogy a bolygónk még unokáink számára is élhető legyen, ezért rendkívül nagy jelentőséggel bírnak a fenntartható energiaforrások. A napelemek biztosíthatják a megszokott kényelmet, miközben hozzájárulhatnak a környezet védelméhez is.

Fejjel a falnak – zsákutcába juthat a magyar napenergia-ipar

2020. november 11.

Hírek

A magyar megújuló energia piac szereplőit az október végén közzétett a METÁR-tender eredmények tartják lázban. Mint ismeretes, 2020 őszén több, mint ötszörös volt a túljelentkezés az ún. METÁR-tenderre, amit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ír ki megújuló energiaforrásból történő támogatott villamosenergia-termelésre.

Kegyelemdöfés a legdrágább atomenergiának

2020. október 20.

Hírek

Amíg az Orbán-kormány a putyini eladósodás árán is a – szinte soha meg nem térülő – paksi mutyiberuházást erőlteti, a napenergia a valaha volt legolcsóbb energiaforrás lett. Unokáink nem csak a hiteleket nyögik majd, de a radioaktív hulladékkal sem tudnak mit kezdeni.

A Fidesz állammaffia módszerei a naperőmű piacon

2020. október 10.

Hírek

Az Orbán- kormány unortodox módszerekkel segíti azon vállalkozókat, akik a magyar energiaipar zöld fordulata keretében beszállnának a naperőműves bizniszbe, azonban piaci alapokon nem sikerül nekik egyről a kettőre jutniuk. Az állam segít elvenni a földeket, ha a tulajdonosok nem akarják napelemes cégnek adni.

Családi házak napelemeire is lesz támogatási program

2020. szeptember 30.

Hírek

Magyar és európai uniós forrásból 30-40 százalékos támogatást is nyerhetnek majd a családi házak tulajdonosai napelemes rendszerek telepítésére – közölte az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László a GreenTech – Zöld energia és fenntarthatóság című szakkiállításon és konferencián a gazdaságfejlesztés és a környezetvédelem összefüggéseiről tartott előadásában azt mondta, hogy nemcsak hitellel, hanem vissza nem térítendő… Tovább »

Éhen halhat az aranytojást tojó tyúk

2020. július 30.

Hírek

Szakmai és befektetői szempontból egyaránt félreérthetőnek tartja az ASTRASUN csoport a METÁR-tender sikerességéről és a külföldieket is vonzó projektalapú finanszírozásról a napokban megjelent híreket. Az ASTRASUN nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy – jóllehet a megújuló energia-ipar húzóágazata egyre inkább a napenergia lett az Európai Unióban, és fejlődése felívelő ágban van – a napenergia-piac új… Tovább »

2023-ra napelemessé válhat a magyar háztartások nagyrésze

2020. július 12.

Hírek

A fővárosban és vidéken is felfutási szakaszban van a napelemes megoldások használata – árulták el a szakértők. Míg korábban ez az energiatakarékos technológia úri huncutságnak számított, a pályázatoknak is hála egyre megfizethetőbb a hétköznapi emberek számára. Mennyire reális, hogy napelemre váltsunk, és ezzel örökre búcsút mondjunk a villanyszámlának?

Megújulós energia – de milyen áron?

2020. július 2.

Hírek

A legtöbben a megújuló energiaforrásokról a napra és a szélre gondolnak, ám van olyan energiaforrás is, amiből – ha nem tervezzük meg kellően – környezeti szempontból nem túl fenntarthatóan nyerhetünk energiát. A zöld HVG bemutatja, mi minden szolgálhat még megújuló energiaforrásként.

Nagyot ugrott a hazai napenergia-felhasználás

2020. június 11.

Hírek

A széntermelés csaknem 13 %-kal, a földgáztermelés 10 %-kal esett vissza. A napelemek által termelt villamos energia kiugró mértékben nőtt tavaly Magyarországon, csaknem 124 %-kal haladta meg az előző évit a MEKH 2019-es előzetes energiastatisztikai adatai szerint.

A nagyvilágon már a nap, és a szélenergia tarol árban

2020. április 30.

Hírek

Mostanra az olyan megújuló energiaforrások, mint a nap- és a szárazföldi szélenergia a világ népességének kétharmada számára a legolcsóbb, ez pedig megrengetheti a két legszennyezőbb energiaforrás, a szén és a földgáz egyeduralmát.