Íme a nagy brüsszeli döntés, ami megmentheti az európai nap- és szélerőmű gyártókat

2024. május 31.

Hírek

Elfogadták május 27-én az uniós tagállamok a zöld átállás egyik kulcsfontosságú rendeletét, amely megmentheti az európai nap- és szélerőmű gyártókat, hiszen fontos támogatási keretet jelent az ilyen gyártókapacitások megmaradása, illetve kiépülése számára. A cél az, hogy 2030-ra az EU saját maga állítsa elő a tiszta technológiás berendezések 40%-át, ezzel erősítve az európai ipart az amerikai… Tovább »

Rekordszámú balkon napelemet telepítettek tavaly Bécsben

2024. április 16.

Hírek

Míg 2022-ben nem egészen 1000, addig tavaly már több mint 4000 balkon napelemet telepítettek Bécsben. Az év első három hónapjában pedig 700 ilyen berendezést jelentettek be. Mindeközben a magát zöldnek láttató Orbán-kormány tiltja ezt a típusú megújuló energiatermelőt.

15 ezer családnak lesz napelemes energiatárolója. Ez mire elég?

2024. március 6.

Hírek

A Napenergia Plusz Program kapcsán beszélgetett a 24.hu Ámon Ada energia- és klímapolitikai szakértővel, aki több olyan észrevételt is tett, amelyek megkérdőjelezik, hogy a pályázat mennyire szolgálja a klímaügyet, illetve az ország érdekeit. Milyen formában lehetne jobban hasznosítani a napelem-kapacitásokat, és a támogatásra szánt összeget?

A magyar napenergiapiac szereplői közül sokan a túlélésért küzdenek és nem számítanak túl sok jóra sem

2024. február 4.

Hírek

A MANAP Iparági Egyesület tagjai között végzett felmérése szerint a tagok többsége – a rekordokat döntögető magyar napelemes statisztikák mellett – komoly nehézségekkel küzd, és nem gondolja, hogy a következő pár évben számottevően javulnának az iparág és benne vállalkozása kilátásai. Aggasztó, hogy több mint 80 %-uk egyes vagy kettes osztályzatot ad a hazai szabályozásra.

Egy bizonyos méret fölött már problémásak a napelemek

2024. január 28.

Hírek

A napenergia mindenki számára korlátlan mennyiségben áll rendelkezésére. Elvileg. Merthogy bizonyos méret felett a napelemparkok már képesek befolyásolni a Föld időjárását – állítja egy új kutatás.