Szélerőmű a közeli jövőben nem, de szivattyús erőmű épülhet Magyarországon

2023. november 30.

Hírek

Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint 2029 előtt nem nagyon lesznek új szélerőművek az országban. Már a megvalósítási tanulmány készül az ország első szivattyús erőművével kapcsolatban – derült ki Lantos Csaba beszámolójából, melyet az Országgyűlés gazdasági bizottságának éves gyűlésén ismertetett.

Vízvédelem és párolgáscsökkentés napelemekkel

2023. november 25.

Hírek

Elképesztő szárazság sújtja az USA Arizona államát, ami a természetes vizeket is komoly veszélynek teszi ki. Ezért a Gila-folyó indián közössége az amerikai hadsereggel együttműködve egy formabontó projektbe kezdett: napelemekkel fedik le a folyó felszínét.

Lantos Csaba napelemes kormányzati hátraarca

2023. szeptember 8.

Hírek

A kormány a jövő évtől is fenntartja az éves elszámolást a már működő háztartási méretű napelemes rendszerek esetében a telepítésüktől számított tíz éven át – jelentette be Lantos Csaba energiaügyi miniszter Facebook-oldalán. A napokban arra kértük a hatáskörrel rendelkező Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt, hogy vizsgálják meg a napelemekhez kapcsolódó szabályozás módosításának lehetőségét. A Juhász Edit elnökasszonnyal… Tovább »

A Noszty fiú esete a napelemesekkel

2023. szeptember 1.

Hírek

Szerelemnek indult ez a történet de nagyon más lett belőle. A dzsentri és a polgárlány, avagy a szabályozó állam és a napelemekbe beruházó magánszféra története sem lesz romantikus regény, legalább is a jelen állás szerint. Gyurcsik Attila vendégírása.

Orbán lefagyasztotta a napelemes piacot

2023. június 29.

Hírek

Miközben a napelem üzletág egész Európában dübörög, és soha nem látott méretekben telepítik a háztartási, vállalati kis erőműveket, sok esetben energiatároló berendezésekkel egybekötötten, addig Magyarországon mintha ez az iparág afféle tetszhalott állapotban lenne már hónapok óta. Ide vezetett a kormány elhibázott energiapolitikája.

2023-ban is a napenergia, szélenergia és a tárolás fognak hasítani

2023. március 29.

Hírek

A BDO nemzetközi tanácsadó tanulmánya szerint az energia jövője egyre zöldebbnek tűnik. A nemzetközi hálózat által megkérdezett szakértők egyöntetű vélemény szerint megújuló energia eddig csak a fenntarthatóbb – bár drágább – megoldás volt 2023-ra már valóban jó üzleti érzékkel fognak működni.