Csendben elsunnyogták a recski sárlavinakárosultaknak Orbán által ígért fél milliárdját

2024. március 22.

Hírek

Semmi nem lesz az 500 milliós támogatásból, amit Orbán Viktor ígért a recski bányakárosultaknak. Ugyan erről semmilyen hivatalos levelet nem kapott a polgármester, úgy véli, elég egyértelmű a helyzet, miután a támogatáshoz szükséges okirat eddig nem született meg. A Belügyminisztérium nem cáfolta a faluvezető szavait, az MR Lakásalapnál pedig helytállónak nevezték, amit mondott.

Mit jelent az, ha valamit kiemelt beruházássá nyilvánítanak?

2024. március 16.

Hírek

Építkezés a Fertő tónál, műemlék épületek bontása, a Városliget beépítése, akkumulátorgyárak, balatoni beépítések: mind kiemelt beruházás. Az ilyen építkezésekre nem vonatkoznak a műemléki, környezetvédelmi és a helyi építési szabályok. Mit jelent mindez?

Megkapta a környezetvédelmi engedélyt a fagyilkos Déli Körvasút – a világ egyik legdrágábban építendő pályája

2023. november 25.

Hírek

Megadta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal a környezetvédelmi engedélyt a Déli Körvasút megépítésére. Az eddigi legnagyobb vasúti mutyit korábban a bíróság kétszer is elutasította. A határozat kizárja az azonnali jogvédelmet is. A héten egyébként már folytak építési munkák az érintett vasúti szakaszon, még az engedély kiadása előtt.

Még egyenlőbék: Corvinus mutyi. Nem lenne jó, ha a férjemnek … be kellene avatkozni!

2023. november 5.

Hírek

Fontos elvtársak mindig is voltak és azoknak ilyenkor fontos az ügyintéző felesége és a feledékeny csemetéje is, aki viszont élni kíván a teljesítménnyel (azt elfelejtette) meg nem szerzett jogával, mert hiszen ő a következő generációs VIP, akinek ez alapból jár, mert apuka valamiért (itt sok MOL-részvényt vett) megérdemelte, s vele hetedíziglen minden leszármazottja. Az egész… Tovább »

Megéri 1536 milliárdért megvenni a Budapest Airportot?

2023. szeptember 11.

Hírek

Évek óta húzódik a Budapest Airport eladása, 2020-ban egy magyar befektetőkből álló konzorcium tárgyalt a Budapest Airport megvásárlásáról, aztán a magyar kormány is folytatott tárgyalásokat a reptérvásárlásról, sőt, indikatív ajánlatot is tett a reptérre. A MÁV összeomlik, de az Orbán-kormány repteret akar venni. Kinek éri meg ennyiért?