Lassan, de villanyozódik az európai autóállomány

2018. szeptember 18.

Hírek

A forgalomban lévő elektromos autók száma már Európában is elérte az egymilliós álomhatárt: a Business Green adatai szerint ugyanis 2018 első felében az villanyjárgányok eladása 42 százalékkal növekedett az előző éves adatokhoz képest.

Dániában fizetnek a villanyautósoknak

2017. augusztus 13.

Hírek

Az elektromos autózás nemcsak környezetbarát, de a világ energiagazdálkodásának is nagyon értékes kiegészítője lehet. Dániában most ezzel kísérletezik a Nissan.

2500 milliós állami e-autó beszerzés

2017. július 20.

Hírek

A VW-t szállító Porsche Hungária, a Mercedes-Benzt ajánló Pappas és a Nissannal jelentkező Gablini nyert a 2,5 milliárdos központi eautó-beszerzésen. Orbán Viktor lelkesedése ellenére az állami szervek húzódoznak a még mindig csak kísérletinek tekinthető közlekedési mód alkalmazásától.

70 éves a Nissan villanyautó

2017. július 8.

Hírek

Szinte hihetetlen, de a Nissan idén ünnepli első elektromos autó bemutatójának 70. évfordulóját. A II. világháború után Japánban a benzin nem tartozott a bőségesen elérhető árucikkek közé, miközben a hegyekben már akkor is vízerőművek adták az elektromos áram egy jelentős részét. Adta magát tehát, hogy miért ne próbálnák meg a közlekedést is elektromos meghajtásra átállítani.

Szakértők szerint jelentős előrelépést hozhat az e- autózásban az állami támogatás

2016. szeptember 25.

Hírek

Jelentős előrelépést hozhat a hazai elektromos autózásban az állami támogatás az MTI-nek nyilatkozó szakértők szerint, az idei és a jövő évre tervezett keret felhasználása esetén mintegy 3300 új, tisztán elektromos hajtású autót lehetne forgalomba helyezni Magyarországon. Lefedte villámtöltőkkel a keleti és a nyugati parti utakat a VW és a BMW.

Audi termék a csalószoftver?

2016. április 22.

Hírek

A Handelsblatt híre szerint házon belüli fejlesztés a csalószoftver, amely a Volkswagen dízel-botrányát okozta, méghozzá meglehetősen régi. Fogyasztási eredményeket hamisított a Mitsubishi is, amiért a Nissan dühöng.

Mire jó a zöldrendszám?

2015. augusztus 20.

Hírek

Tartják az értékesítési tempót és már jelentős szeletet hasítottak ki a piaci tortából az alternatívok: háromszázezer villanyautó és hibrid kelt el a első fél évben az Európai Unióban, ami 25 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Csak mert olcsó, nem lesz több az olaj

2015. január 14.

Hírek

Az elektromos autó létrejötte leginkább az okostelefonok megjelenéséhez hasonlítható. Az olcsó olajár ellenére célunk az, hogy a lehető legtöbb villanyautót vigyük az utakra – mondják a gyártók.

Áramadó villanyautó

2011. augusztus 5.

Hírek

Áramadó villanyautót fejlesztett ki a Nissan japán autógyár: áramszünet esetén a kocsi akár 50 órán át is biztosítani tudja egy lakás áramellátását.