Óbudán hozza létre az ország első közösségi méhlegelőjét az Ébredj!

2020. június 25.

Hírek

Közösségi méhlegelőket alakít ki országszerte a környezettudatos gondolkodás elterjesztéséért, a fenntartható környezetért és az élhető jövőért küzdő Ébredj! mozgalom. A civil szerveződés 2020. június 27-én szombaton és 28-án vasárnap Óbudán, a Virágnyereg út rézsűjén kezdi meg a munkát: a lakosság aktivizálásával ott épül fel az első „Élet-sziget”.

Akadálytalanul szivárognak folyamatosan a mérgező, rákkeltő anyagok Óbudán a Dunába

2019. szeptember 30.

Hírek

Ritka pillanat: a Duna alacsony vízállása most láthatóvá és szagolhatóvá teszi a mérgezést. Az Óbudai Gázgyár szennyezése több évtizedes probléma. Számtalan ígéret volt már a kármentesítésre, mégsem történt semmi, pedig súlyosan mérgező, rákkeltő anyagok szivárognak folyamatosan a Dunába, párolognak a levegőbe.

Óriási bukta az óbudai légtisztító mohafal

2018. május 30.

Hírek

Meglehetősen szomorú látvány Óbudán, a Kolosy térnél álló csontszáraz, barna high tech mohafal. Ez egy kisebb óriásplakát méretű, dizájnos fémkeretbe foglalt állítólagos légtisztító szerkezet, leginkább olyan, mintha egy stadion eredményjelzőjéhez mindkét oldalán egy-egy padot csavaroztak volna.

Óbuda egyelőre nem kér semmilyen mobilgátat

2017. szeptember 29.

Hírek

A III. kerület képviselő testülete pénteken úgy döntött, hogy semmilyen mobilgátépítéshez sem ad tulajdonosi hozzájárulást, amíg el nem készül a kerítések vonalán építendő védmű megvalósíthatóságának elemzése – erősítette meg a Párbeszéd Magyarországért közleményét az önkormányzat.

Tarlós nagy római-parti operettdemokráciája

2017. május 11.

Hírek

A kockázatelemzés még nem készült el, amikor Tarlós megszavaztatta a mobilgátat. Április 5-én a Fővárosi Közgyűlés döntött a Rómia-part sorsáról: mobil gát épül a parton, ez pedig a jelenlegi természetközeli állapot felszámolását jelenti. A tét több tízezer budapesti létbiztonsága, no meg milliárdok, és a fideszes haverok ingatlanmutyija.

Az ingatlanos lobbi nyert. A Fideszesek kinyírják a Római-partot

2017. április 6.

Hírek

A Fővárosi Közgyűlés felelőtlen döntést hozott a Rómairól: megszavazta a parti mobilgátat. Pedig a védmű tervei máig nem nyilvánosak. A parti gát elpusztíthatja Budapest egyik utolsó természetközeli Duna-partját, és semmi sem bizonyítja, hogy biztonságosabb lenne egy Nánási úti–Királyok úti védműnél.

Ismerethiányosan döntenek a fővárosi képviselők a Római-part sorsáról

2017. április 5.

Hírek

Független szakértők véleménye alapján a Fővárosi Közgyűlés ma a tények ismerete nélkül fog dönteni a Rómaira tervezett parti mobilgát sorsáról. Korábban készült ugyan egy úgynevezett összehasonlító elemzés a lehetséges nyomvonalakról – a főpolgármester szerint ez a „Szakma” véleménye -, de egy tegnapelőtti szakértői vita alapján egyértelműnek tűnik, hogy a dolgozat komolytalan: mind módszertanilag, mind számos… Tovább »

Az óbudai kormánypártiak trükkje a Római-part letarolásához

2017. április 1.

Hírek

Védetté nyilvánítanák Bús Balázsék a Nánási úti–Királyok útjai platánsort – döntöttek a legutóbbi óbudai testületi ülésen. Így nehéz lenne gátat építeni az útvonalon, holott papíron ez az alternatívája a római-parti ökoszisztéma elpusztításával járó mobilgátnak. A népszavazási egyszeregyben is a mobilgát javára hoztak döntést.

Átadták a 100. MOL Bubi gyűjtőállomást

2016. november 3.

Hírek

Tovább bővül a budapesti közbringarendszer szolgáltatási területe. Az újabb mérföldkövet jelentő 100. gyűjtőállomást a III. kerületi Kolosy téren ünnepélyes keretek között ma adta át Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója és Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.