Megkezdődött az Év fája szavazás

2019. november 4.

Hírek

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év Fája Kuratórium idén már hetedik alkalommal hirdeti meg az Év fája szavazást. A 2020-as esztendő fája a tatár juhar, a kecskefűz és a rezgő nyár közül kerül ki. Szavazni november 22-éig lehet.

A növekvő erdők nyomában – megnyílt az idei Erdők Hete

2018. október 1.

Hírek

Visegrádon, a 30 éves jubileumát ünneplő Madas László Erdészeti Erdei Iskolában nyitotta meg Nagy István agrárminiszter a XXII. Erdők Hete rendezvénysorozatot, amely október 1. – 7. között országszerte mintegy 60 helyszínen, 150 programmal várja a magyar erdők iránt érdeklődőket. Az idei fókuszban a magyar erdők elmúlt évszázadbeli gyarapodásának ismertetése áll.

Erdei vándor rekord: 150 ezer Km.

2018. augusztus 28.

Hírek

Az Erdei Vándortábor Programban résztvevő iskolás csoportok mintegy 150 ezer kilométernyi utat jártak be idén nyáron a hazai erdők természeti és kulturális értékeit bemutató útvonalakon. Az OEE által koordinált programban 100 csoport táborozott a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis rengetegeiben.

Muzsikál az Erdő 2018 sajtótájékoztató

2018. június 18.

Helyszín: Erkel Ferenc Színház

Sajtótájékoztatók

Az Országos Erdészeti Egyesület 15 éve támogatja az egyre bővülő, a kultúra és az erdők világát a helyi értékekkel ötvöző Muzsikál az Erdő programsorozatot, amely idén június 30 – július 8. között, 9 fő helyszínen, köztük egy felvidéki településen, több mint 500 fellépő művész közreműködésével szervezett programokkal várja a látogatókat.

Erdőtörvény: nincs pálfordulás, mert egyezség sem volt

2017. április 8.

Hírek

Az erdőtörvény módosításának tervezete a 3 legnagyobb természetvédelmi civil szervezet szerint nem egyetértéssel került a héten a Parlament elé. A szervezetek fenntartják korábbi, és egy hétfői sajtóközleményben is következetesen képviselt álláspontjukat, mely szerint a módosított erdőtörvény tervezetben természetvédelmi és közjóléti szempontból visszalépések történtek. A zöld szervezetek reakció az OEE és MEGOSZ közleményére.

A vadalma a 2017-es Év Fája

2017. január 3.

Hírek

A vadalmát a kőkorszak óta hasznosítjuk. Természetes előfordulásainak megőrzéséhez napjainkban az ember segítsége szükséges. Az erdei biodiverzitás fontos fafaja, mely az Országos Erdészeti Egyesület éves szavazásán győzedelmeskedett, és lett a 2017-es Év Fája.

Ezer magyar erdész Székelyföldön

2016. június 20.

Hírek

118 év után ismét Erdélyben szervezi vándorgyűlését a 150 éve alakult magyarországi Országos Erdészeti Egyesület. A június 22. és 25. között sorra kerülő rendezvény központi helyszíne a háromszéki Sepsikőröspatak, ahol ezer Kárpát-medencei erdész emlékezik a falu szülöttére, Bedő Albert főerdőmesterre, földművelésügyi államtitkárra.

A mezei szil a 2016-os év fája

2016. január 19.

Hírek

Az Országos Erdészeti Egyesület éves szavazásán az egyik legsokoldalúbban felhasználható fafajunk, a hajdanán szent faként is tisztelt mezei szil győzedelmeskedett, és lett a 2016-os év fafaja. Az Év Fája kezdeményezés célja a figyelemfelkeltés és a megóvás, olyan fafajok előtérbe helyezése, melyeknek komoly erdészeti jelentőségük van, ám a figyelem mégis elterelődött róluk.

Bátaszék molyhos tölgye lett az Év Fája

2015. november 21.

Hírek

Az Év Fája címet idén lelkes küzdelem után Bátaszék legöregebb fája, egy molyhos tölgy nyerte, 6424 szavazattal. A Hős Fa címet a körbeépített győri gesztenyefa kapta, míg az Országos Erdészeti Egyesület különdíját a hédervári Árpád-tölgy nyerte el.

Átadták az Erdészeti Erdei Iskola minősítéseket

2015. március 22.

Hírek

Az ENSZ az erdők jelentőségére és értékeire hívja fel a figyelmet azzal, hogy március 21-ét az Erdők Nemzetközi Napjává nyilvánította. E jeles nap lehetőséget teremt a magyar erdők, mint nemzeti érték széles körű megismertetésére és a klímaváltozással kapcsolatos szerepük bemutatására. Ennek egyik fontos területe a környezeti nevelés, amelyben élenjáró szerepet töltenek be az erdészeti erdei… Tovább »