Fiatalok Az Európai Erdőkben – 2020

2020. január 24. - 2020. február 26.

Helyszín: országos verseny

Programok

Az Országos Erdészeti Egyesület és az “Young People in European Forests” (YPEF) Nemzetközi Bizottság nemzetközi tanulmányi versenyt hirdet Fiatalok Az Európai Erdőkben – 2020 címmel.

A tatár juhar (Acer tataricum) a 2020-as esztendő fája

2020. január 14.

Hírek

Az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett az Év fája internetes szavazáson három fafaj közül lehetett választani. Összesen 5014 érvényes szavazat érkezett. A győztes 2131 szavazattal a tatárjuhar (Acer tataricum) lett, így ez a fafaj lett a 2020-as év fája. 

Megkezdődött az Év fája szavazás

2019. november 4.

Hírek

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év Fája Kuratórium idén már hetedik alkalommal hirdeti meg az Év fája szavazást. A 2020-as esztendő fája a tatár juhar, a kecskefűz és a rezgő nyár közül kerül ki. Szavazni november 22-éig lehet.

A növekvő erdők nyomában – megnyílt az idei Erdők Hete

2018. október 1.

Hírek

Visegrádon, a 30 éves jubileumát ünneplő Madas László Erdészeti Erdei Iskolában nyitotta meg Nagy István agrárminiszter a XXII. Erdők Hete rendezvénysorozatot, amely október 1. – 7. között országszerte mintegy 60 helyszínen, 150 programmal várja a magyar erdők iránt érdeklődőket. Az idei fókuszban a magyar erdők elmúlt évszázadbeli gyarapodásának ismertetése áll.

Erdei vándor rekord: 150 ezer Km.

2018. augusztus 28.

Hírek

Az Erdei Vándortábor Programban résztvevő iskolás csoportok mintegy 150 ezer kilométernyi utat jártak be idén nyáron a hazai erdők természeti és kulturális értékeit bemutató útvonalakon. Az OEE által koordinált programban 100 csoport táborozott a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis rengetegeiben.

Muzsikál az Erdő 2018 sajtótájékoztató

2018. június 18.

Helyszín: Erkel Ferenc Színház

Sajtótájékoztatók

Az Országos Erdészeti Egyesület 15 éve támogatja az egyre bővülő, a kultúra és az erdők világát a helyi értékekkel ötvöző Muzsikál az Erdő programsorozatot, amely idén június 30 – július 8. között, 9 fő helyszínen, köztük egy felvidéki településen, több mint 500 fellépő művész közreműködésével szervezett programokkal várja a látogatókat.

Erdőtörvény: nincs pálfordulás, mert egyezség sem volt

2017. április 8.

Hírek

Az erdőtörvény módosításának tervezete a 3 legnagyobb természetvédelmi civil szervezet szerint nem egyetértéssel került a héten a Parlament elé. A szervezetek fenntartják korábbi, és egy hétfői sajtóközleményben is következetesen képviselt álláspontjukat, mely szerint a módosított erdőtörvény tervezetben természetvédelmi és közjóléti szempontból visszalépések történtek. A zöld szervezetek reakció az OEE és MEGOSZ közleményére.

A vadalma a 2017-es Év Fája

2017. január 3.

Hírek

A vadalmát a kőkorszak óta hasznosítjuk. Természetes előfordulásainak megőrzéséhez napjainkban az ember segítsége szükséges. Az erdei biodiverzitás fontos fafaja, mely az Országos Erdészeti Egyesület éves szavazásán győzedelmeskedett, és lett a 2017-es Év Fája.

Ezer magyar erdész Székelyföldön

2016. június 20.

Hírek

118 év után ismét Erdélyben szervezi vándorgyűlését a 150 éve alakult magyarországi Országos Erdészeti Egyesület. A június 22. és 25. között sorra kerülő rendezvény központi helyszíne a háromszéki Sepsikőröspatak, ahol ezer Kárpát-medencei erdész emlékezik a falu szülöttére, Bedő Albert főerdőmesterre, földművelésügyi államtitkárra.

A mezei szil a 2016-os év fája

2016. január 19.

Hírek

Az Országos Erdészeti Egyesület éves szavazásán az egyik legsokoldalúbban felhasználható fafajunk, a hajdanán szent faként is tisztelt mezei szil győzedelmeskedett, és lett a 2016-os év fafaja. Az Év Fája kezdeményezés célja a figyelemfelkeltés és a megóvás, olyan fafajok előtérbe helyezése, melyeknek komoly erdészeti jelentőségük van, ám a figyelem mégis elterelődött róluk.