Hírek
A menzákon több tízezer tonna élelmiszer-hulladék keletkezik évente Magyarországon. Ez a rettenetes élelmiszer-pazarlás hatással van az élővilágra és a klímára is, hiszen emiatt többet kell termelni és feleslegesen megsemmisíteni, így rengeteg energiát és erőforrást pazarlunk el. A Maradékmentes Március keretében a gyerekek több iskolában is mérik a menzás maradékot és más lépésekkel is igyekeznek csökkenteni… Tovább »
Hírek
Budapesten az AKG általános iskolájában a büfében nincsenek agyoncsomagolt termékek, a konyhán igyekeznek hazai, szezonális ökoalapanyagokat használni, helyben, frissen és jókat főznek, és tényleg odafigyelnek a gyerekek visszajelzéseire, így kevesebb az élelmiszerhulladék.
Hírek
Három év alatt sereghajtóból az élre került a szomszédos Burgenland az osztrák tartományok között, ami az egészséges és környezetbarát közétkeztetést illeti. A Greenpeace Magyarország évek óta dolgozik az ökomenzák hazai elterjedéséért, mivel a helyi ökogazdálkodásból származó alapanyagok beépítése, és a menzák általános zöldítése még gyerekcipőben jár.