Menzazöldítés – mérik a meghagyott ételt a gyerekek

2022. március 21.

Hírek

A menzákon több tízezer tonna élelmiszer-hulladék keletkezik évente Magyarországon. Ez a rettenetes élelmiszer-pazarlás hatással van az élővilágra és a klímára is, hiszen emiatt többet kell termelni és feleslegesen megsemmisíteni, így rengeteg energiát és erőforrást pazarlunk el. A Maradékmentes Március keretében a gyerekek több iskolában is mérik a menzás maradékot és más lépésekkel is igyekeznek csökkenteni… Tovább »

Ökomenza az AKG-ban

2021. december 9.

Hírek

Budapesten az AKG általános iskolájában a büfében nincsenek agyoncsomagolt termékek, a konyhán igyekeznek hazai, szezonális ökoalapanyagokat használni, helyben, frissen és jókat főznek, és tényleg odafigyelnek a gyerekek visszajelzéseire, így kevesebb az élelmiszerhulladék.

Ausztriában csúcssebességgel zöldítik a gyermekétkeztetést: a burgenlandi menzák felében már bioélelmiszert kapnak a gyerekek

2021. szeptember 3.

Hírek

Három év alatt sereghajtóból az élre került a szomszédos Burgenland az osztrák tartományok között, ami az egészséges és környezetbarát közétkeztetést illeti. A Greenpeace Magyarország évek óta dolgozik az ökomenzák hazai elterjedéséért, mivel a helyi ökogazdálkodásból származó alapanyagok beépítése, és a menzák általános zöldítése még gyerekcipőben jár.